Norwegian Trailer Systems har sin produksjon i Verdal Industripark.
Norwegian Trailer Systems har sin produksjon i Verdal Industripark.

Ny hengermodell for høy fart og store lass

Norwegian Trailer Systems lanserer nå en ny dumperhenger. Tor 20T60 er utviklet for å være en avansert dumperhenger tilpasset for moderne bruk.

Publisert

Som navnet indikerer, er hengeren designet for 20 tonn nyttelast og maks hastighet er 60 km/t. Tor 20T60 er utstyrt med hydraulisk fjæring for å få best mulig vektfordeling på akslingene, og dermed best mulig flyteevne. Samtidig vil jevnt akseltrykk bidra til at hengeren ruller lettere, noe som øker framkommeligheten i terreng.

– Vår oppgave var å utvikle en ny generasjon avanserte dumperhengere for den moderne traktor. Dette jobber vi med i nært samarbeid med den best tilgjengelige kompetanse på dette feltet i samarbeide med det ypperste som finnes av utstyr, produksjonskompetanse og materialer, sier Svein Eggen, Styreleder i Norwegian Trailer Systems.

Styrbar aksling

Hengeren har løft- og styrbare akslinger. Det er flere muligheter når det kommer til styresystem. Du kan for eksempel velge mellom manuell styring eller tvangsstyring. Av andre funksjoner kan vi nevne traction help, eller muligheten for tidsbegrenset akselløft. Sistnevnte skal være nyttig ved bakkestart. Draget på hengeren er hydraulisk fjæret og du kan regulere krafta i fjæra og kjørehøyden slik at det passer med traktor og lasta du kjører.

– Vi har mange entreprenørkunder som kjøper store traktorer for å drive store snøfresere. Da snakker vi John Deere 7R og 8R med 300-400 hk. Med en skikkelig dumpertilhenger som dette kan de store, kostbare traktorene utnyttes godt også om sommeren, sier Ole-Johnny Jenssen, kategorisjef for vei og anlegg i Felleskjøpet Agri SA.

Modell nummer tre

Tor 20T60 er den tredje modellen av Tor-hengere som blir lansert. Den første prototypen av modell 15T50 ble lansert under Bedre Landbruk høsten 2019. Minstemann, 12T40 ble lansert i 2020. Tor-hengerne er alene om å ha sentralramme og frontmontert tippsylinder. Dette er gjort for å få høy vridningsstabilitet. All utvikling og produksjon foregår i Norge.

Powered by Labrador CMS