Med New Holland T4 Electric Power kan CNHi nå tilby to alternative drivstoffkilder til traktor.

New Holland blir elektrisk

Den er ikke like stor og kraftfull som sin metandrevne storebror, men for norske bønder er den lille elektrisk drevne hissigproppen T4 minst like interessant.

Publisert

New Holland T4 Electric Power er en liten snerten elektrisk flerbrukstraktor som yter 120 hestekrefter. New Holland er dermed klar med alternativt drivstoff for de som driver et mindre gardsbruk.

T4 Electric Power skal klar et helt dagskift uten ladding, og med en spesiell hurtiglader skal du være klar til drift igjen etter kun en time.

90 prosent reduksjon

Driftskostnaden skal ifølge New Holland være redusert med 90 prosent. Reduksjonen skyldes både at strøm er billigere og at servicekostnadene skal være betydelig redusert. Om regnestykket holder vann avhenger vel litt av hvilken vei strømprisene svinger framover.

Et annet interessant aspekt ved den nye traktoren er at støynivået også skal være redusert med 90 prosent. Det betyr kanskje ikke all verden ute på jordet, men for de som bruker traktoren inne i bygninger eller i tettbebygde strøk vil dette være en fordel.

Samarbeid med Monarch

Arbeidet med den helelektriske blå har foregått ved utviklingsavdelingene som New Holland har både i Modena, Italia og Detroit, USA. I tillegg har New Holland samarbeidet med firmaet Monarch i California, som har spisskompetanse på elektriske kjøretøy. Tanken er at T4 skal kunne fungere som batteripakke for annet elektrisk utstyr, og den skal kunne drive redskaper elektrisk.

Powered by Labrador CMS