New Holland T7.270 Methan Power LNG.

Nå får også New Holland T7 metandrevet modell

Den nye modellen vil få flere hestekrefter enn dagens metantraktor, men like viktig er endringene de har gjort med gass.

Publisert

Store garder klarer seg ikke uten mye trekkraft. Hittil har ingen av de alternative drivstoffene klart å tilfredsstille kravene fra de som behøver rundt 300 hestekrefter.

Vi ser også at den eksisterende metantraktoren fra New Holland må ha en ekstra gasstank i fronten for å kunne kjøre et vanlig dagsverk. På den nye T7 Methane Power har derfor New Holland tatt et steg videre.

Flytende naturgass

Etter modellbetegnelsen finner vi nå forkortelsen LNG (Liquefied Natural Gas), eller flytende naturgass om du vil ha det på norsk. Systemet har en gasstank i syrefast stål der du finner den vanlige dieseltanken, og siden gassen er flytende, rommer systemet fire ganger så mye gass som dagens T6 metan-traktor. Dermed blir det mulig å øke ytelsen uten at du behøver å få rekkeviddeangst.

Carlo Lambro, Brand manager New Holland mener at gass, og særlig biometan, er et godt alternativ til diesel. I framtida vil gardsbruk være i stand til å utvinne drivstoff fra egen husdyrgjødsel på gardsnivå, mener han. I utviklingsarbeidet har New Holland hatt et tett samarbeid med det britiske firmaet Bennamann. De har spesialisert seg på systemer for utvinning av biogass fra gardsbruk.

Pynter med nytt design

New Holland T7 Methan Power LNG har glasstak.

For å pynte den nye modellen litt ekstra har New Holland lansert et nytt design på panseret, og de lanserer en egen «Clean Blue» farge for modellene med alternativt drivstoff. Hytta har fått et tak av glass, ekstra baklys i led og spesialdesignede framskjermer.

T7 Methane Power LNG yter 270 hestekrefter, og har samme dreiemoment som den dieseldrevne utgaven. Foreløpig er det snakk om en prototype, så de som sitter klar til å handle må nok smøre seg litt med tålmodighet.

Powered by Labrador CMS