Plog fra Ovlac.
Plog fra Ovlac.

God start for Ovlac

Tross lansering rett før koronaen satte en stopper for det meste av Norge, er Eikmaskin fornøyd med salget av den nye plogen.

Publisert

I februar kom nyheten om at Eikmaskin skulle begynne å føre Ovlac-plogene. Det var neppe det gunstigste tidspunktet å lansere et helt nytt merke her, men pandemien har likevel ikke klart å satt en stopper for den spanske plogen.

Melder om godt salg

Ovlac kom inn i Eik-sortimentet som erstatning for Kuhn. Etter å ha vært uten plog i flere måneder, kom den på plass i februar, akkurat tidsnok til årets sesong. Og den ser ut til å ha funnet et marked.

– Plogene har gått som varmt hvetebrød, sier Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin.

Vendeplogene til Ovlac har svingbar bæreaksling slik at den følger fritt etter traktoren som ei vogn. Det skal gi mindre belastning og sørge for konstant bredde på første får selv ved pløying i kurver.

Har hatt flere demoer

Eik har nå kjørt demo og test med plogen i Midt-Norge, på Hedemarken, i Østfold, på Romerike og i Vestfold. I følge Kristine Pedersen, produktspesialist i Eikmaskin, har den vist seg å gjør et svært godt arbeid i både tung leirjord og de lettere jordtypene.

– De har stort sett vært solgt etter hver demo. Det er vi selvsagt kjempefornøyd med, sier Kjempekjenn.

Pedersen forteller at de så langt har solgt 15 vendeploger.

– Det er omtrent 50/50-fordeling av fire- og femskjærs ploger. De fleste har hydraulisk steinutløser, men vi har også solgt et par med bladfjær, forteller hun.

Powered by Labrador CMS