Vendeplogen Rover fra Gregoire Besson.

Ny plog på markedet

Vendeplogen Rover fra franske Gregoire Besson blir nå tilgjengelig i Norge.

Publisert

Det er Helgeland Maskinteknikk som kaster seg inn i plogmarkedet når de nå blir forhandler av redskaper fra Gregoire Besson. Redskapene har størst utbredelse i hjemlandet Frankrike, men er også etablert i blant annet Storbritannia, Italia, Ungarn og Ukraina.

Tre serier

Franskmennene har tre serier med ploger. Den enklere serien Prima har fem modeller fra tre til seks skjær, mens premium-serien Rover har fire modeller fra fire til sju skjær. Den siste serien, Voyager, består av fire semimonterte ploger og er nok mindre aktuelle i Norge.

Det er ikke bare ploger Helgeland maskinteknikk tar inn. De skal også føre skålharv, såbedsharv og grubber fra samme merke.

Også tyske redskaper

I tillegg til Gregoire Besson skal Helgeland maskinteknikk også begynne å føre redskaper fra tyske Guttler. Fra Guttler skal de i hovedsak føre åkertrommler og såmaskiner.

– Dette gjør at vi nå blir en komplett leverandør av utstyr til jordarbeiding og såing, sier Espen H. Johansen, daglig leder i Helgeland Maskinteknikk.

Firmaet har de siste tre årene sikret seg flere forhandleravtaler. Fra før av selger de blant annet slangespredningsutstyr fra Perwolf og gjødselutstyr fra Stallkamp. De har også utstyr til landskapspleie fra TMC Cancela.

Powered by Labrador CMS