Flere arrangementer blir parkert på grunn av korona, inkludert Eik-treffet som var planlagt i Leto-hallen for å vise fram plogen fra Ovlac.
Flere arrangementer blir parkert på grunn av korona, inkludert Eik-treffet som var planlagt i Leto-hallen for å vise fram plogen fra Ovlac.

Avlyser arrangementer i koronafrykt

Flere landbruksarrangementer er blitt avlyst for å begrense fare for smittespredning av Covid-19.

Publisert

Fjøssystemer har opplyst at de avlyser alle åpne fjøs framover.

– På grunn av fare for spredning av koronaviruset avlyser vi alle planlagte åpne fjøs fra dags dato inntil situasjonen er under kontroll, skriver Fjøssystemer på Facebook.

Avlyser Eiktreff i Leto-hallen

De er ikke de eneste. Hos Eikmaskin har et planlagt kundemøte i Leto-hallen blitt avlyst. Her skulle Eik blant annet vise fram den nye plogen Ovlac for første gang. Også den tyske helelektriske og selvgående Siloking e-Truck skulle lanseres her. Møtet skulle gått av stabelen førstkommende helg, men er nå kansellert.

– Det er først og fremst Agcos globale retningslinjer som har slått inn her. Vi skulle blant annet hatt besøk fra utlandet, så det er et føre var-prinsipp som ligger til grunn, sier Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin.

Vårdager som normalt

Når det gjelder vårdagene som er Eiksentrene har planlagt rundt omkring i landet, ligger det så langt an til at de fleste vil bli gjennomført. Kjempekjenn har oppfordret avdelingene om å ta kontakt med lokale helsemyndigheter og følge de lokale anbefalingene.

Også A-K maskiner opplyser at det så langt ligger an til at vårdager vil gå som normalt, men at de selvsagt vil følge råd fra nasjonale og lokale myndigheter.

Powered by Labrador CMS