Graver AS har bestilt fire New Holland T6.180 EC Methane.
Graver AS har bestilt fire New Holland T6.180 EC Methane.

Nå leveres de første fire metantraktorene i Norge

Den offisielle overleveringen av fire New Holland T6.180 EC Methane skjer i morgen.

Publisert

Det er trøndelagsbaserte Graver AS som har bestilt metantraktorene. De har inngått femårs kontrakter med Trondheim kommune om vinterdrift.

Miljømål

Når de nå velger en biogassdrevet traktor framfor dieseldrevet, handler det selvsagt om klima- og miljøkravene som det offentlige i dag stiller ved utlysing av anbudskonkurranser.

- For å klare dette har vi i samarbeid med New Holland, CNHi, Ålgård Landbrukssenter og Røstad Landbruksverksted fått leveranse på verdens første biogass traktor til Trondheim, skriver de i pressemeldingen.

Da er det altså New Holland T6.180 EC Metan det er snakk om. Traktoren har vært i utvikling i en årrekke. Du har kunne fulgt den i Bedre Gardsdrift i over ti år, men tidligere i år ble traktoren endelig klar for kommersielt salg.

Trekker sammen

I pressemeldingen heter det at "Trondheim kommune har gjennom vedtak om krav og premiering for bruk av klimavennlige maskiner og utstyr i offentlige anskaffelser stimulert til å realisere investeringer i en så tidlig fase som mulig."

- Teknologien utvikler seg fort, og det å investere i slikt utstyr kan oppfattes som risikosport. Viktigheten av en stødig politisk kurs kommer da til nytte ved at private aktører kan føle seg trygge på at alle er villige til å dra lasset sammen, i en jungel av ubesvarte spørsmål om strøm, gass, når, hvordan, osv, skriver Graver AS i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS