For første gang på 200 år er en ulv skutt i Danmark. Drapet ble filmet og er spredd på sosiale medier. Foto: colourbox.com

Ulvevideo skaper rabalder i Danmark

En video som viser at en ulv blir skutt fra en bil i Sør-Jylland, har satt sinnene i kok i Danmark. En politiker har trukket seg.

Publisert

Også utlandet har fått snusen i ulve-drapet. Både The Guardian og engelske Daily Mail har skrevet om krypskytinga, melder Landbrugsavisen.

Skutt fra bilvinduet

Først i videoen ser vi en traktor som pløyer og at ulven ikke lar seg affisere av verken mann eller doning. Den lunter uanfektet videre bortover jordet. Så dukker en bil opp i ytterkanten av bildet og snart lyder et rifleskudd fra bilvinduet. Ulven faller død til jorden.

Familiemedlem anholdt

Mannen som pløyer er den tidligere folketingskandidaten for Liberal Alliance, Steffen Troldtoft. Det er også han som eier jordet hvor ulven ble skutt. 

En 66-årig mann er anholdt for ulvedrapet, men nekter straffeskyld. Det viser seg at den mistenkte er i familie med Troldtoft. Dette har ført til stor oppmerksomhet rundt politikeren, som har fått mange trusler både på nettet og telefon.

 Hovedpersonen sjøl sier at han hadde nok med å pløye og ikke var klar over at ulven var død før politiet fortalte ham det. Til slutt valgte Troldtoft å trekke seg som folketingskandidat foran neste valg av hensyn til partiet, som det heter.

Vært borte i 200 år

Ulven er fredet i Danmark, og tispa som ble skutt er den første som er felt (som man vet om) etter at ulven forsvant fra Danmark for 200 år siden. Det var i 2012 at de første ulvene ble observert på Jylland.

Powered by Labrador CMS