Foto: CNH

Maxxum 145 er Tractor of the Year

Vinnerne er klare, og Case IH Maxxum 145 Activedrive 8 stikker av med den gjeveste prisen.

Publisert

Onsdag åpnet dørene for Eima, Italias svar på Agritechnica. Der spares det ikke på kruttet og ikke mange timene ut i messa ble prisene innenfor Tractor of the Year delt ut. Som vanlig skulle det, i tillegg til den gjeve tittelen Årets traktor, kåres vinner av klassene Beste universaltraktor og Beste Spesialtraktor. Alle traktorene som er nominert til en av prisene er også automatisk med i trekningen om beste design.

Årets traktor kåres ut fra motoren og transmisjonens egenskaper, hydraulikk, komfort, innovative løsninger, ekstrautstyr og desgin.

Seier til Case

Men det er selve Årets traktor som folk har ventet på. De nominerte var Zetor Forterra HSX 140, McCormick X7.690 P6-Drive og Case IH Maxxum 145 Active Drive. Altså to traktorer med semi-powershift og en med mekanisk (Zetor). I fjor var det Valtra Versu T254 som stakk av med seieren, og året før der var der var det Case Optum 300 CVX som trakk det lengste strået. Case vant også for fire år siden.

Og også i år var det Case IH og deres Maxxum 145, som stakk av med den gjeve prisen Tractor of the Year. Traktoren har fått mye skryt for sin nye transmisjon (24x24 semi-powershift med dobbeltkløtsj) og er det mellomste traktoren blant de tre finalistene med sine 145 hester.

- Årets traktor er Case IH Maxxum. Det er en high-tech traktor, har god komfort og en kraftig motor. Den store grunnen til at Case er vinneren, er den nye transmisjonen ActiveDrive 8, sier juryen.

Maxxum 145 vant også prisen for beste design.

Beste universaltraktor

I klassen for Beste universaltraktor var det derimot mer å velge mellom. Her var det fire kandidater: Case IH Farmall 75A, Fendt 313 Vario, Massey Ferguson 6713 og Steyr Kompakt 4115 HD.

Fendt 313 Vario ble kåret som vinner på grunn av den avanserte teknologien. Den er den mest fullspekete traktoren med i konkurransen og utfører derfor alle arbeidsoppgaver på garden veldig bra, heter det fra juryen.

Kriteriene for universaltraktorene var det samme som for Årets traktor, men med allsidighet som et tillegg.

Beste spesialtraktor

Blant de mer slanke traktorene som var med i kåringen om Beste spesialtraktor kunne vi finne Same Frutetto CVT 115S, Landini, REX 4-120 GT og Antonio Carraro TTR 7600 Infinity.

- Same Frutetto CVT er Beste spesialtraktor. Den trinnløse transmisjonen, solide hydraulikken og den elektriske styringen av det meste av funksjoner, er grunnen til at Same vinner kategorien, ble det sagt på podiet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS