Foto: Samson
Foto: Samson

Samson har kjøpt opp Gøma

De to store danskene blir én.

Publisert

Gøma og Samson har en lang, felles historie fra før. Siden 70-tallet solgte nemlig Gøma Samson-vogner gjennom sine egne salgssteder.

I 2017 brøt derimot Gøma med Samson, da de heller ville produsere egne gjødselvogner. Nå slår altså Samson tilbake og kjøper 100 prosent av aksjene i Gøma, ifølge danske Maskinbladet. Dette skjer drøye to år etter at de kjøpte opp franske Pichon.

Norsk forhandler

I Norge er det Per Hatterud Maskin som har agenturet på Gøma. Han forteller på telefon at han har visst om oppkjøpet og forhandlingene noen dager, men at han ikke vet stort om hva som vil skje framover.

I følge Maskinbladet vil Gøma-navnet utgå, og det tidligere selskapet vil bli et service- og salgsorgan for Samson-vogner.

Hatterud kan love at deletilgangen vil være god uansett for folk med Gøma-vogner på tunet i dag.

Norwegian Agro

Siden Gøma startet produskjonen av vogner i 2017, har pila pekt rett opp og produksjonen har bare økt og økt. Dette har trolig ført til at Gøma nå måtte ta et valg om å investere tungt i produksjonslokaler, eller selge.

Samson, og naturlig nok Pichon, forhandles i dag av Norwegian Agro, etter at Danish Agro inngikk en felles skandinavisk avtale med Samson for noen år tilbake.

Powered by Labrador CMS