Case IH Vestrum 130 CVX i prøvekjøring sommeren 2021.

Mathisen blir CNH-forhandler i Nord-Norge

Det melder Case IH og New Holland i to separate pressemeldinger.

I følge pressemeldingen får Mathiesen Landbrukssenter import, salg og service av Case IH og New Holland i Nordland, Troms og Finnmark.

Mathiesen Landbruksservice er for øvrig en av flere tidligere frittstående A-K-forhandlere som A-K maskiner gikk til sak mot før de meldte oppbud. I kjennelsen fra Vestre Finnmark tingrett i januar i år, fikk da Mathisens Landbruksservice AS forbud mot å iverksette en import/forhandleravtale med CNH International før 01.05.2022. Denne datoen er nå godt og vel passert, og A-K maskiner har i mellomtiden opphørt som firma.

Ålgård Landbrukssenter vil fortsatt ha ansvaret for salg og service i resten av landet, inkludert deres eget område, som er definert som Rogaland, Agder og sørlige deler av Vestfold and Telemark.

Dermed ser det ut til at CNH begynner å meisle ut hvordan det nye Norges-kartet skal se ut. Organiseringen blir altså en annen en vi har vært vant med, der en sentral importør, A-K maskiner, har hatt ansvaret.

Nå ser det ut til at CNH velger en modell som er mer lik den vi kjenner fra Danmark, der CNH selv har hatt direkte kontakt med forhandlerne. Men i motsetning til Sverige og Danmark, tyder dagens nyhet på at CNH vil fortsette å holde begge merkene samlet hos forhandlerne.

Powered by Labrador CMS