Arkivfoto. Foto: Eivind Langfeldt Rødland
Arkivfoto. Foto: Eivind Langfeldt Rødland

Året startet med flere traktoruhell

Det har vært en rekke større og mindre uhell der traktor har vært involvert den siste uka.

Publisert

Det har vært en lei start på året for flere de siste dagene. Heldigvis har det vært få, og bare lettere, personskader, men de materielle skadene har til dels vært store.

Traktor gjennom isen

Det begynte formiddagen 30. desember, da Politiet i Innlandet måtte rykke ut til et trafikkuhell på Kongsvegen i Midt-Gudbrandsdal. Her hadde det vært et sammenstøt mellom bil og traktor. Mens det var store skader på personbilen, skal personene i bilen kun ha pådratt seg lettere skader mens traktorsjåføren tilsynelatende kom fra det uskadd.

Første nyttårsdag kunne Sør-Øst politidistrikt opplyse om at en traktor hadde gått gjennom isen på Hillestadvannet ved Holmestrand.

– Henger på iskanten med framhjulene. Fører er i sikkerhet, ikke personskade, meldte politiet på Twitter.

At traktorer går gjennom isen er dessverre en gjenganger vinterstid. Denne gangen gikk det heldigvis bra for føreren. Det gjør det ulykkeligvis ikke alltid.

Traktorbrann og brøytekollisjon

Dagen etter kom meldingen om at det var brann i en traktor på en privatadresse i Hokåsen nord for Kongsvinger.

– Traktoren er totalskadd, og det er også noe skade på en tømmerhenger som var tilkoblet, skriver politiet på Twitter.

Både brann og politi var på stedet, men det skal ikke ha vært personskade her heller.

I går meldte Politiet i Øst at det hadde vært en trafikkulykke mellom en brøytebil og en personbil på Årnes. Det viste seg å ha vært en traktor og en personbil som har kollidert. Tre personer var involvert og det var store materielle skader, men ingen alvorlige personskader.

Hengervelt i kollektivfelt

Den siste hendelsen skjedde i formiddag like ved kjøpesenteret Sirkus Shopping i Trondheim, der en traktor skal ha hatt et uhell med en henger som har veltet.

– Traktorhengeren har veltet i kollektivfeltet der Bromstadvegen krysser Innherredsvegen ved Sirkus. Hengeren var lastet med en lift som nå ligger utover vegbanen. Det gjøres undersøkelser på stedet i forhold til hvordan lasten har vært gjennomført/ sikret. Sak opprettes, og det er tatt beslag i førerkort til føreren, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Powered by Labrador CMS