Hedmarken Landbrukspark og Eiksenteret Furnes åpner dørene i dag.
Hedmarken Landbrukspark og Eiksenteret Furnes åpner dørene i dag.

I dag åpner Hedmarken Landbrukspark

Snart fem år etter Norsvin-anlegget ble kjøpt opp, blir det endelig offisiell åpning kl. 12:30 med ordfører, Bjørn Rygg og Ola Frang Wetten.

Publisert

Jæren Traktorsenter, som eier Eiksenteret Furnes, og som selv er en del av BR Industrier, kjøpte Norsvin-anlegget på Hamar allerede i 2014. Planene om å åpne Hedmarken Landbrukspark har altså vært der lenge.

– Når Norsvin flytter, er det naturlig at denne gården blir et knutepunkt for vår landbruksvirksomhet. Der har vi planer om å utvikle Hedmarken Landbrukspark, med muligheter for blant annet prøvekjøring og testing av maskiner, sa Bjørn Rygg til Bedre Gardsdrift i 2016.

Vil samle flere aktører

Innen Hedmarken Landbrukspark er ferdig utviklet, vil BR Industrier ha investert nærmere 65 millioner kroner i landbruksparkens bygg og anlegg. Målsetningen er å etablere over 100 arbeidsplasser i løpet av de neste fem årene.

Ikke uventet er det Eiksenteret Furnes som får æren av å innvie landbruksparken som første firma som flytter inn. Flere vil komme til senere.

– Målsettingen er at dette skal være en levende landbrukspark for hele regionen. Her skal bonden få ikke bare maskiner og redskap, men også andre typer produkter og tjenester som landbruksnæringa har behov for, sier Ola Frang Wetten, daglige leder i Eiksenteret Furnes.

Eget demofelt

I tillegg til tomta som er på romslige 42 dekar, følger det med 70 dekar dyrka mark, som var brukt som leiejord da avtalen ble inngått. Wetten fortalte i 2014 at planene var at jorda fortsatt skulle brukes til matproduksjon, men at den også kan benyttes som demonstrasjonsareal for eget utstyr. Dermed blir det muligheter til å la kunder prøve traktorer og redskap i rett utenfor dørene.

Landbruksparken skal for øvrig også være arena for Massey Ferguson eXperience Tour når den kommer til Norge i slutten av august.

Byr på kaker og musikk

Men først er det altså offisiell åpning av parken. Og som seg hør og bør på en åpningsdag, blir det kake og mat å få, i tillegg til taler og gode tilbud.

Holder du ut til kvelden, kan du også få med deg grillmat og moro når partybandet Kalle Føtters Orkester går på scenen.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS