Dagens drivere av Flisa Traktor, Svein Graaberget og Thomas Graaberget, blir med videre i det nye samlokaliserte selskapet med Akershus Traktor og Eiksenteret på Flisa. (Arkivfoto: Håkon Bjerke)

Eiksenteret Elverum og Flisa Traktor samles på Flisa

Furnes Traktorsenter, eid av Bjørn Rygg Industrier, kjøper Flisa Traktor. Mot slutten av året flyttes Eiksenteret Elverum til Flisa, til landets første samlokalisering av Eiksenteret og Akershus Traktor.

Publisert

Vi tar det forretningsmessige først, så her gjelder det å holde tunga beint i munnen:

Bjørn Rygg Industrier (BRI) eier Furnes Traktorsenter, som driver Eiksenteret Furnes. Elverum Traktorsenter AS er et datterselskap av Furnes Traktorsenter, og driver Eiksenteret Elverum.

BRI er også eier av selskapene som driver eiksentrene på Klepp, Varhaug, Lyngdal, Hægeland og Rykene.

I 2016 kjøpte BRI seg opp til å bli majoritetseier i Akershus Traktor, som har totalt ti avdelinger i Troms, Verdal, Fosen, Stjørdal, Klett, Vinstra, Hamar, Hønefoss, Mjøndalen og Jessheim, samt at områdene Vestfold og Telemark betjenes.

Furnes Traktorsenter kjøper Flisa Traktor

Nå kjøper Furnes Traktorsenter (Eik Furnes) Flisa Traktor AS. Sistnevnte har representert Akershus Traktor og Valtra i Solørregionen.

Planen er å samlokalisere Elverum Traktorsenter (Eik) med Flisa Traktor på Flisa i løpet av året. Dette blir landets første samlokalisering av Akershus Traktor og Eiksenteret. Om butikken dermed utstyres med to inngangsdører med ulike klistremerker på ruta får tida vise.

– Akershus Traktor har i dag servicepunkt og selgerkontor hos Flisa Traktor, dette vil nå styrkes gjennom utbygging og oppgradering av anlegget på Flisa. I fremtiden vil serviceavdelingen på Flisa dermed betjene både Massey Ferguson, Valtra og Fendt traktorer, samt Eik-kjeden og Akershus Traktor sine redskapsporteføljer. Eiksenteret Elverum vil i 2017 omsette for ca. 10 millioner, mens Flisa Traktor vil omsette for ca. 7 millioner samme år. Dette er et tilbud markedet i Solør har etterspurt fra oss i lang tid, sier Ola Wetten, daglig leder i Furnes og Elverum Traktorsenter.

Bygger ut verksted, butikk og delelager

– Nå satser vi, og sammen med det nyetablerte samarbeidet med Grimme Skandinavia, vil vi være en betydelig og sterk aktør innen landbruksmarkedet i Solør. Anlegget på Flisa vil måtte bygges ut med større verksted, butikk og delelager samt areal for utstilling av brukte og nye maskiner. Både Eiksenteret Furnes og Akershus Traktor vil ha maskinselgere tilknyttet avdelingen på Flisa.

Distriktet nord og øst for Elverum vil bli tatt hånd om som før via avdelingene på Furnes og Flisa, og ved hjelp av servicebiler og spesifikke salgsrepresentanter.

Dagens drivere av Flisa Traktor, Svein Graaberget og Thomas Graaberget, blir med videre i det nye samlokaliserte selskapet med Akershus Traktor og Eiksenteret på Flisa.

Powered by Labrador CMS