Fröling lager fyrkjeler for både ved, flis og pellets.
Fröling lager fyrkjeler for både ved, flis og pellets.

Fjøssystemer tar over Fröling etter Grønt Maskin

Biovarmeanleggene fra østerrikske Fröling får ny importør i Norge.

Publisert

De astronomiske strømprisene vi har sett det siste halve året har gjort at mange har fått øynene opp for biovarme. En av de største leverandørene i Europa på fyringsanlegg bytter nå importør i Norge.

Grønt Maskin går for grøntnæringa

De siste årene er det Grønt Maskin som har stått for importen av fyrkjelene fra Fröling. Det høres kanskje rart ut at de nå forlater dette fagområdet i en periode hvor strømprisene hvar vært rekordhøye, men salgssjef Per Kr. Brun forteller at de ønsker å satse alt på maskiner til planteproduksjon framover.

– Vi tok en beslutning om å si opp med Fröling selv. Dette fordi vi ser at det ville krevd mye å bygge opp en organisasjon for å håndtere etterspørselen. Våre mekanikere er gode på maskinene vi leverer til grøntnæringa, men biovarme krever kanskje mer kompetanse på rørleggerarbeid, sier Brun.

Han forteller at de har hatt en omsetning på mellom fem og ti millioner i året de siste årene, men han ser tydelig at potensialet er langt større.

Fjøssystemer satser

Leder i Fjøssystemer, Andre Stenumgård forteller at de har vært på jakt etter en leverandør på biovarme. Da Fröling ble ledig, var valget enkelt.

– Vi har allerede 80 servicefolk ute, og mange av våre selgere har kunnskaper om vannbåren varme allerede. Spesielt de som jobber med fjørfe og gris har kompetanse på dette området mener han. Enkelte fjørfehus er i dag oppvarmet med gassfyring, og med de gassprisene vi ser i dag er mange på jakt etter alternativer.

Tidspunktet for å satse på biovarme er helt riktig, og på sikt satser Fjøssystemer på å ansette egne folk som skal drive med biovarme, heter det i pressemeldingen.

Tilbyr hele spekteret

Fröling har fyrkjeler for både flis, ved og pellets. Størrelsene varierer fra 7 til 1500 kW.

Fjøssystemer ønsker å satse først og fremst på landbrukskundene, men på sikt vil det bli aktuelt å tilby fyringsanlegg til både privatboliger og industriformål.

Powered by Labrador CMS