Fllishogger1
Fllishogger1

Omskapte Valtra-traktor til flishogger

En dansk skogsentreprenør har bygd om en Valtra S 352 til en sjølkjørende flishogger. Det ble billigere enn å kjøpe en fabrikkprodusert hogger. Kapasitet: 80 kubikk i timen.

Publisert

Flishuggeren er bygd over en Valtra S 352 samt en 18 kubikkmeter vogn. Foto: LMB

Da den gamle sjølgående flishoggeren til Brian Jørgensen brente, brukte han heller erstatningssummen til å omskape en Valtra S 352-traktor til en flishogger framfor å kjøpe en fabrikkframstilt flishogger, skriver landbrugsavisen.dk.

Full kontroll

Sjøl om ombygginga var ganske omfattende for traktorverkstedet som utførte arbeidet, ble det likevel billigere enn å kjøpe en ny sjølgående flishogger. Samtidig har Brian hatt stor innflytelse på oppbygginga av sin nye arbeidsplass.

20 liter diesel i timen

Maskinen har nå kjørt i 80 timer, og Brian er imponert over kapasiteten: i gjennomsnitt 80 kubikkmeter i timen. Han har også lagt merke til at drivstofforbruket har gått drastisk ned. Hans tidligere flishogger brukte 30 liter diesel i timen. Den nye Valtra-hoggeren bare 20 liter.

Twin Trac-hytte

Traktorhoggeren er utstyrt med førerhytta Twin Trac fra Valtra og en 18 kubikk stor vogn. Det er også hentet eksperthjelp fra Linddana i Sverige som produserer flishoggere.

Hytta er utstyrt med joystickstyring, overvåkningskamera, et sete med høg rygg og en fotpedal til å skifte retning med. Foto: LMB

Powered by Labrador CMS