OK Maskiner Sør Lantmannen Claas
OK Maskiner Sør Lantmannen Claas

LMB med Valtra og Claas

LMB skal importere traktorer fra Valtra og Claas, mens A-K maskiner sannsynligvis overtar Case IH-agenturene. Dermed er det duket for tidenes største rokkering i den norske traktorbransjen.

I løpet av høsten, sannsynligvis fra 1. oktober i år, skal LMB overta distribusjonen av Valtra traktorer. Samtidig dropper selskapet samarbeidet med Case IH.

Det er resultatet av avtaler som selskapet har gjort med Claas og Valtra-eier Agco. Avtalene gjelder Norge, Sverige og Danmark .

I Sverige skal LMB også selge Fendt, men det er ikke aktuelt i Norge. Årsaken er sannsynligvis at Agco er langt mer fornøyd med Eikmaskin enn sin svenske Fendt-importør.

Valtra-importør

LMB overtar kun virksomheten til Valtra Norge AS - ikke selve selskapet. Valtras direktesalg i Norge fungerer meget godt, og Olav Løberg i LMB legger ikke skjul på at han har stor sans for dette distribusjonssystemet.

- Derfor vil vi forsøke å trekke det beste ut av begge organisasjoner og legge opp til en kombinasjonsløsning ved at en del av direktesalgsopplegget vil bli videreført i tillegg til salg via forhandlere.

Case IH

Løberg vil ikke spekulere i hva som skjer med Case IH-importen.

- Dette er opp til CNH, sier han.

- Men det ville vel ikke akkurat være noen bombe om agenturet havner hos A-K?

- Det får andre svare på, men det er viktig å presisere at LMB kommer til følge opp sitt ansvar med avtaler og garantier slik det er vanlig i bransjen, og at vi også vil bidra med en trygg verksteds- og reservedelsservice.

Traktorer fra Claas

Fortsatt er det ikke helt klart når de første lysegrønne Claas-traktorene vil dukke opp på det norske markedet, men alt tyder på at det først vil skje i løpet av neste år. Det passer godt med framdrifta i tyskernes franske traktoreventyr. Fra 1. oktober i år vil det kun bli produsert Claas på fabrikken i Le Mans. Da er med andre ord traktorer med produktnavnet Renault historie.

- En av grunnene til at vi lanserer Claas først i løpet av neste år, er at vi da får modeller som er utviklet gjennom Claas-organisasjonen og ikke bare grønnlakkerte Renault-er, forklarer Løberg.

Ikke aprilsnarr

Case IH og New Hollands produktprogram på traktorsida blir mer og mer like. Spesielt gjelder dette de mindre modellene.

- Det blir ikke holdbart i lengden. Derfor velger vi Claas, sier Løberg

Løberg legger ikke skjul på at forhandlingene med Claas, CNH og Agco har pågått i lengre tid. Derfor var det enkelte som ble litt svette og lurte på om det hadde skjedd en lekkasje da Bedre Gardsdrift presenterte sin aprilsnarr i våres.

BG skrev på våre nettsider www.gardsdrift.no at LMB skulle importere Claas traktorer, og vi i BG kan først nå fortelle at dette ikke var en aprilsnarr likevel. Men det med Valtra nevnte vi ikke, for da ville vel ingen trodd på oss ...

Powered by Labrador CMS