Trygve Vedum på Jønsberg
Trygve Vedum på Jønsberg

- Naturbruk åpner alle dører

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum besøkte Jønsberg videregående skole i dag. Budskapet var enkelt. Flere ungdommer må velge naturbruk.

Publisert

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum i fjøset på Jønsberg vgs.

Det var Jønsberg videregående skole som i samarbeid med Hedmark Bondelag inviterte til pressemøte med landbruksministeren. Bakgrunnen var de lave søkertallene til naturbruk og ønsket om å snu trenden.

– I Hedmark er det cirka 100 elever som har hatt naturbruk som sitt førstevalg de siste åra, fordelt på de tre videregående skolene Jønsberg, Storsteigen og Solør. Det er for lite. Flere må bli klar over de unike mulighetene som landbruksutdanning gir, sa rektor Kjell Åge Bjørsrud da han innledet møtet.

Han fikk støtte fra tidligere elev og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.

– Du kan begynne på Jønsberg og ende opp som prest. Det er underkommunisert at et videregående løp på naturbruk åpner alle porter, men lukker ingen dører, sa Vedum.

Leder i Hedmark Bondelag, Einar Myki, understrekte at den voksne garde av bønder har et ansvar overfor barna i å bistå dem å ta gode valg.

– Mange er ikke klar over at naturbruk gjør at du kan få landbrukserfaring og samtidig få studiekompetanse. Det er viktig at vi som foreldre i næring gir gode råd når ungdommene skal ta et yrkesvalg og velge utdanning, sa han.

Powered by Labrador CMS