claas traktor 07 q

Lantmännen flytter til Jessheim

Valtra- og Claasimportør Lantmännen maskin flytter til Jessheim i november. To av gevinstene er å kunne arbeide i et maskinmiljø, og økonomiske synergier ved samlokalisering med Akershus Traktor.

Publisert

Husleieavtalen for lokalene i Asker, der Lantmännen maskin er i dag, går ut i november. Følgelig er det i alle tilfeller nødvendig for firmaet å vurdere hvor de holder hus.

– Vi oppnår flere fordeler ved flyttinga, forteller Olav Søberg, sjef i Lantmännen.

– En viktig forskjell fra i dag er at våre ansatte kommer i et maskinmiljø. Her ser vi maskinene vi jobber med til daglig, og vi kan se landskap som maskinene kan arbeide i. Vi får økonomiske gevinster ved å samlokaliseres med Akershus Traktor, samtidig som vi får lokaler som er bygget til vårt formål. Jessheim ligger nær Gardermoen, noe som også alle våre selgere og forhandlere vil dra nytte av.

Flytter inn hos dattera

Lantmännen Maskin skal flytte inn i et nybygg hos Akershus Traktor, et firma som delvis er eid av importøren. Akershus Traktor er dessuten Lantmännens største forhandler.

Nybygget får en grunnflate på et halvt mål, hvor hele første etasje blir en utstillingshall med god takhøyde. Her skal det være plass til å vise fram traktorer, treskere og redskaper i alle størrelser. Rommet skal også kunne brukes i forbindelse med større møter. Kontorer og vanlige møterom kommer i etasjen over.

Bedre for kurs og opplæring

En stadig viktigere del av virksomheten for maskinbransjen er å holde alle ansatte oppdaterte på teknikk og produkter. Med de nye lokalene kan mer av dette gjøres i eget hus, og tilgangen til relevante omgivelser for maskinene er noe bedre på Jessheim enn i Askers villastrøk.

– Mulighetene for å arrangere forhandlermøter i våre egne lokaler, og for eksempel ha tilgang på verksted når vi holder kurs, er av de gode tingene med flyttinga, sier Løberg.

Konsekvenser for de ansatte

Det største minuset med flyttinga, er at mange av de ansatte på hovedkontoret bor i drammensregionen. Mange har vært med fra den gang LMB hadde Lierskogen som adresse.

Andre kom til da Valtra Norge sa farvel til Felleskjøpet som forhandler og etablerte sin egen organisasjon. Valtra Norge flyttet da fra Skøyen til dagens Lantmännen-lokaler i Asker, før LMBs ansatte kom etter da selskapet overtok Valtraimporten for et par år siden.

– Vi har allerede mistet noen ansatte, og jeg har forståelse for at ikke alle ønsker å pendle tvers gjennom Oslo hver dag. De som har sagt opp, har fått seg nye jobber i nærområdet innen andre bransjer. Vi kommer også til å prøve å være fleksible og se etter løsninger som tjener våre ansatte på best mulig vis. Samtidig har vi alt nå flere som har kontaktet oss med ønske om jobb når vi kommer til Jessheim, forteller Løberg.

"Alle" i Ullensaker

Med dette havner tre av landets fire største importører i samme kommune. Flyttinga vil uten tvil føre til større konkurranse om de beste hodene. Det frykter ikke Geir Rogstad i A-K maskiner.

– Vi ønsker Lantmännen velkommen, og ser det som en fordel å samle enda mer av maskinbransjen. Klart at kampen om arbeidskrafta kan hardne til, men det vil også være positivt på det viset at da må alle skjerpe seg ytterligere.

Fra årsskiftet er det altså kun Eikmaskin av de store som ikke har tilhold i Ullensaker på Romerike. MF- og Fendtimportøren har adresse Nydalen i Oslo, og har ingen umiddelbare flytteplaner.

Powered by Labrador CMS