OlavLøberg
OlavLøberg

Takker av etter 20 år

Når Olav Løberg, adm.dir i Lantmännen maskin, går av med pensjon denne måneden, er det som en av de lengstsittende sjefene i bransjen.

Publisert

Olav Løberg går av som adm.dir for Lantmännen maskin etter 20 år i stillingen.

Olav Løberg kom fra stillingen som salgssjef i JI Case da selskapet ble kjøpt opp i 1993, og ble daglig leder i LMB. Men erfaringene fra bransjen strekker seg enda lenger tilbake, og han har fulgt utviklingen av både landbruket og landbruksmaskiner siden midten av 70-tallet. Etter atskillige reiser i innland og utland gjennom flere årtier, har han opparbeidet seg en stor kontaktflate.

Valtraovertagelse og Claas-traktor Når Løberg nå ser tilbake på sin 20 år lange karriere i Lantmännen Maskin, er det spesielt to ting som skiller seg ut.– Det ene var overtagelsen av Valtra Norge i 2005, hvor vi tredoblet omsetningen over natten. Og det andre var introduksjonen av Claas-traktoren på det norske markedet året etter, sier han.

Like åpen er han imidlertid ikke når det kommer til ting han ønsker ugjort, men han innrømmer gjerne at det noen ting kunne vært gjort bedre.– Noe vil det alltid være når man må ta mange avgjørelser i løpet av året. Det er ingen som kommer gjennom livet og kan slå seg på brystet og si at alt man har gjort er rett, sier han.

Mulig prosjektstilling Løberg skulle ha gått av med pensjon for et år siden, men ble bedt om å stå et år til inntil den nye personen var klar til å trå inn i stillingen. Når han nå takker av som administrerende direktør, går han likevel ikke direkte over i pensjonisttilværelsen.– Litt vemodig er det jo, men jeg forsvinner ikke helt. Det er mulig jeg skal gjøre en oppgave for maskindivisjonen i konsernet et halvt års tid, forteller Løberg.

Ny leder fra FelleskjøpetDet er tidligere leder av maskinvirksomheten i Felleskjøpet Agri AS, Christian Rafn Schmidt, som tar over stillingen etter Løberg. Det skjer 1. januar.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS