Bjørn Rygg og Ole Hveem.
Bjørn Rygg og Ole Hveem.

Har kjøpt eiendommer for over 100 millioner

Akershus Traktor har kjøpt sju eiendommer og annonserer samtidig ny avdeling.

Publisert

Akershus Traktor har kjøpt sju eiendommer i henholdsvis Klett, Eide, Vinstra, Stjørdal, Jessheim, Hønefoss og Steinkjer.

– Når vi etablerer oss, eller reetablerer oss, et sted, skal vi bli værende. Verdiskapning skjer der vi møter kunder. At vi nå kjøper eiendommene, er et signal til kundene om at vi blir, sier Bjørn Rygg til Bedre Gardsdrift.

Han estimerer at de har brukt mellom 100 og 120 millioner kroner på de sju eiendommene.

Tidligere A-K-eiendommer

Flere av eiendommene har tidligere tilhørt Aage Bryn, som i mange år var administrerende direktør i A-K maskiner. Dette er steder som har huset, eller fortsatt huser, A-K avdelinger.

Både Eide og Klett er tidligere A-K avdelinger, mens eiendommene i Stjørdal og Vinstra fremdeles er tilholdssted for A-K-avdelinger. Her er det snakk om langsiktige leieavtaler som blir opprettholdt også når Akershus Traktor står som eier.

Strategisk viktige steder

Eiendommen i Jessheim er Akershus traktor sitt hovedkontor, og i tillegg har de kjøpt to eiendommer i henholdsvis Hønefoss og Steinkjer som ikke er tidligere A-K-eiendommer.

– Eiendommene på Hønefoss og Steinkjer er strategisk viktige steder hvor vi vil eige byggene, sier Ole Hveem, daglig leder i Akerhus Traktor.

Avdeling nummer 12 på trappene

Han sier de nå skal starte opp arbeidet med å etablere en avdeling på Eide i Møre og Romsdal ganske snart.

– Innen en ukes tid skal vi starte jobben på Eide. Det blir et redskapssenter der i første omgang, og vi er helt avhengig av å få med oss lokale krefter, sier Hveem.

Akershus Traktor har i dag 11 avdelinger. Planen er at Eide blir nr. 12, men det stopper ikke der.

– Toten er et interessant landbruksområde, som vi også ser på, sier Hveem.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS