Ponsse H7 hogstaggregat ble vist fram på skogsmessa Elmia
Ponsse H7 hogstaggregat

Nytt hogstaggregat fra Ponsse

På årets SkogsElmia viste Ponsse nesten hele produktprogrammet sitt. En av nyhetene var et nytt hogstaggregat, Ponsse H7.

Publisert

Det nye hogstaggregatet Ponsse H7 er basert på den større Ponsse H8. Konstruksjonen innebærer mange nye løsninger for raskere avvirkning, bedre kvalitet på sluttproduktet og økt levetid.

Få kontroll på materullene

Ponsse viste nye produkter på standen under SkogsElmia
Ponsse viste nye produkter på standen

Materullene på H7 har en åpning på maksimalt 65cm. Ifølge Ponsse er mating og kvistehastighet i særklasse. Det er gjort mulig takket være blant annet justerbart gripetrykk under drift og sinnrike styringsfunksjoner. 

God kontroll over materullene og matehastigheten bidrar til mindre skader på virket på grunn av redusert sluring. En kort ramme gjør det også mulig å håndtere krokede trær.

Kapper mer effektivt

Automatisk regulerbar lengdekapping gir raskere avvirkning. Automatfunksjonene sørger for at bevegelsene i saga blir bestemt av diameteren på stokken og posisjonen til sverdet. Resulatet er ifølge Ponsse mer effektiv kapping og lengre levetid på sverd og kjede.

Aggregatet veier 1280 kilo og har et effektbehov på 180 hk. Arbeidstrykket er 300 bar og påkrevd oljemengde er 300 liter/minutt.

Powered by Labrador CMS