JF FCT 1355 3

Ny finsnitter fra JF-Stoll

JF-Stoll lanserer ny slept finsitter, FCT 1355. Snitteren skal ta opp kampen med små og mellomstore sjølgående snittere.

Publisert

- Vi mener FCT 1355 er et godt alternativ til sjølgående snittere. Pris og vedlikeholds-kostnadene for en slept snitter er betydelig lavere enn for sjølgående snittere. Samtidig er kapasiteten på høyde med små og mellomstore sjølgående snittere, sier Karl Birger Solhaug, produktansvarlig for redskap i AK-Maskiner.

Oppgradert 1350

Magnar Bjelland i AK-Maskiner på Nærbø, har solgt to stykker av den nye snitteren. Han forteller at 1355 i bunn og grunn er en oppgradert og forsterka 1350. Alle drivakslingene har fått større diameter og drifta er nå fordelt på to sider, samtidig som hoveddrivkjeden er dobbel. Matevalsene har fått nytt oppheng og høyere hastighet for raskere innmating. Sist, og kanskje viktigst av alt; antall kniver er økt fra 32 til 40. I sum gir dette en maskin med større driftssikkerhet og kapasitet.

Fleksibel lasting

1355 har i likhet med 1350, en tre meter brei pick-up med fem støttehjul. Maskinen kan brukes både off-set på høyre side og rett bak traktoren. Det gjør det mulig å laste hengere på begge sider av maskinen ved parallellkjøring, eller bak hvis hengeren er kopla til snitteren.

Snitteren er beregna for traktorer fra 200 til 500 hestekrefter.

På JF løftes graset i det det møter knivrotoren, og kuttes på veg oppover tømmetuten. Ifølge JF gir det minimalt effektbehov, samtidig som knivrotoren fungerer som blåsevifte.

Powered by Labrador CMS