Lave bakskjermer gir god nærsikt.
En høyt plassert og oversiktlig førerplass som ikke er fullt så "Premium" som Kubota vil ha det til.
Fire kraftuttakshastigheter er standard.

Innfrir på det viktigste

Vi har prøvekjørt nye Kubota M7. Her får du en liten smakebit på hva du kan lese om i neste utgave av Bedre Gardsdrift.

Publisert

Etter oppkjøpet av Kverneland, etableringen av egen traktorfabrikk i Frankrike og nå sist oppkjøpet av GreatPlains, bekrefter Kubota sin strategi om å bli en av de store landbruksmaskinleverandørene. Kubota er merket alle snakker om, men få ser noe til, i alle fall i Europa.

Etter å ha prøvekjørt Kubotas nye nye toppmodell M7171 KVT Premium, kan vi slå fast at Kubota har potensiale til å bli en brysom konkurrent. Selv om M7 er utviklet for Europa og produsert i Frankrike, er dens japanske opphav godt tydelig, akkurat som hos japanske biler. Liker du Honda og Mazda, liker du sannsynligvis også Kubota M7.

Kjente moduler

Mens de øvrige traktorene fra Kubota er japanske tvers igjennom, er M7 bygget opp av vitale komponenter fra kjente europeiske underleverandører. Den firesylindrede Steg4-motoren er Kubotas egen, mens transmisjon og bakstuss kommer fra ZF, framaskling fra Dana og elektronikk fra Bosch og Kverneland. Alt i alt har Kubota klar å få disse komponentene til å fungere godt sammen, og traktoren oppleves både lettkjørt og smidig. Kverneland har vært dypt involvert på elektronikken i traktoren, som ifølge Kubota er den første traktoren på markedet med helintegrert Isobus. Kvernelands bidrag er også godt synlig, ved at Kvernelands Isobusterminal er standard og fungerer både som traktor- og Isobusterminal.

Les mer i BG 5/2016

Selv om Kubota innfrir på det viktigste, glipper det litt på detaljsiden. Hva dette er og hva vi liker spesielt godt og hvorfor, kan du lese i Bedre Gardsdrift nr. 5. Der kan du også lese hvordan Kubota og deres importør Svenningsens vil innfri Kubotas mål om 10 prosent markedsandel.

Bladet er i skrivende stund til trykking hos Grøset Trykk i Solør og postlegges på Sankthansaften, 23. juni. I tillegg til en fyldig omtale av Kubtoa M7, byr vi blant annet på gardsanalyse om frisk sauesatsing i Nordland, hvordan svenske kvalitetspoteter vinner mot billig importvare og hvor forskjellig virkningsgraden er på trinnløse transmisjoner.

Et fagblad i vekst

Bedre Gardsdrift er et av svært få tidsskrift som opplever opplagsvekst, og siste telling fra Fagpressen viser at vi har 17 628 abonnenter, 476 flere enn året før. Jevn vekst over flere år, samtidig som antall bønder går ned, viser at Bedre Gardsdrift er et fagblad for dem som vil satse. Det viser også at vi har trofaste lesere, og at Norges eneste frittstående landbruksblad har tillit hos den norske bonden og andre med interesse for landbruk og teknikk.

Hvis du ikke er abonnent, kan du bli det her. Et årsabonnemenet koster 625 kroner og kan selvfølgelig utgiftsføres. Våre abonnenter får 10 utgivelser i året, spekket med nyttig og lettlest fagstoff om landbruk og teknikk. De siste fem årene har utgivelsene i gjennomsnitt vært på 104 sider.

Powered by Labrador CMS