Knut Helliesen er daglig leder for to av Kubotas fem nye forhandlere.
Knut Helliesen er daglig leder for to av Kubotas fem nye forhandlere.
Litt av produktprogrammet til Kubota.
Litt av produktprogrammet til Kubota.
I flere land tilbys Kvernelands redskaper som Kubota, men om og når disse blir tilgjengelige i Norge er uvisst.
I flere land tilbys Kvernelands redskaper som Kubota, men om og når disse blir tilgjengelige i Norge er uvisst.

Fem nye Kubota-forhandlere

De siste ukene har Svenningsens fått på plass fem nye forhandlere.

Publisert

De tidligere HCP-forhandlere Traktor og Landbruk og NT-Maskin er de to ferskeste av Kubotas nye forhandlere, med tilstedeværelse i Rogaland og Nord-Trøndelag. De tre andre er Sandvik Landbruk i Hardanger, Traktormekkeren på Dokka, og Hanvås handel i Trøgstad. Med NT-Maskin får Kubota to forhandlere i Nord-Trøndelag, all den tid Omli Landbruksverksted på Snåsa vil fortsette sin virksomhet som før. Daglig leder Geir Bentestuen i Svenningsens mener styrket tilstedeværelse i Trøndelag bare er positivt for Kubota.

- Kubota har gode traktorer i mindre effektklasser i dag. Nye og større modeller er på gang og de satser i Skandinavia. Kubota har en langsiktig plan om å bli en betydelig leverandør innen landbruk. Vi tror de vil lykkes og den oppturen vil vi være med på. Selv om vi bytter ut Deutz-Fahr og Zetor med Kubota, skal vi ta hånd om våre gamle kunder, og har inngått reservedelsavtaler for både Deutz-Fahr, Zetor og Krone, sier daglig leder Knut Helliesen i Traktor & Landbruk og NT-maskin.

Bentestuen, som tok over som daglig leder i Svenningsens Norge ved nyttår, forteller at hovedoppgaven deres nå er å utvide forhandlernettet og sørge for økt varetilgjengelighet.

- Norge er et lite marked og leveringstiden fra Japan er forholdvis lang. Derfor skal vi bygge opp varelageret her i Norge. I tillegg etableres det et sentralt delelager i Sverige. Et av målene våre er at alt salget av av Kubota skal gå via forhandlere, og at det blir så stort at Svenningsens får en ren importfunksjon, sier Bentestuen.

Mange venter i spenning på den nye M7-serien til Kubota, som produseres ved Kubotas nye fabrikk i Frankrike. Den hadde en gjestevistitt på Agroteknikk, men Svenningsens første egne demotraktorer har først nylig kommet til landet. Introduksjonen har tatt lengre tid enn planlagt, først og fremst fordi japanerne vil være sikre på at kvaliteten holder ekte Kubota-standard. Hvis du signerer kontrakt nå, vil du sannsynligvis få traktoren i oktober.

, ,
Powered by Labrador CMS