John Deere, Kubota og Fendt er av merkene som faller. New Holland er så vidt på plussiden.
John Deere, Kubota og Fendt er av merkene som faller. New Holland er så vidt på plussiden.

Traktorstatistikken: Stabil nedgang

Etter to måneder med positiv trend har vi nå hatt to måneder med røde piler igjen.

Publisert

Etter seks begredelige måneder viste juli og august grønne piler for traktormarkedet isolert sett opp mot de samme månedene i 2019. Men så kom september, og så kom oktober. Den foreløpige fasiten tilsier en nedgang i traktorregistreringer på 17 prosent fra 2019.

Fra september til oktober er det ikke store forandringer å melde. John Deere tar noe innpå markedsleder Valtra, og det er nå 27 enheter som skiller de to merkene. Sammen med Massey Ferguson og Fendt, som utgjør de fire største merkene, fortsetter de å falle sett mot året før.

Så kommer vi til New Holland på femteplass. De er tilbake i pluss etter en måned på minussiden. I pluss er fortsatt Claas og Case IH også, men begge faller litt fra måneden før. Nede på tiendeplass finner vi Kubota som nå er over på minussiden etter to måneder i pluss.

Det mest spennende med oktober var kanskje at en ny traktor kom med på registreringsstatistikken. BCS har nå registrert sin første traktor her til lands. Dette er midjestyrte spesialtraktorer myntet på frukt- og grønnsaksdyrking. Importør er Maskinimportøren i Ytre Enebakk.

Powered by Labrador CMS