Traktorstatistikken: Valtra drar ifra resten

Men etter to måneder med positiv trend faller traktormarkedet igjen.

Publisert

Etter to år med rekordsalg, må det en voldsom innspurt til for å få et tredje rekordår for Valtra, men selgerne av den finske traktoren kan likevel smile. August sendte Valtra forbi John Deere på registreringsstatistikken, og etter endt september dobler de avstanden og har fått en aldri så liten luke ned til den grønne konkurrenten.

John Deere på sin side ligger stabilt på rundt 140 traktorer i minus i forhold til 2019. Minus er også september-månedens stikkord, for etter to måneder med positiv utvikling, faller 2020 igjen terreng til 2019. Vi ligger fortsatt an til det nest dårligste traktoråret siden Bedre Gardsdrift begynte med omfattende registreringsstatistikk i 2006. Kun finanskrisen i 2009 slo hardere ned på traktorselgerne.

Men lyspunktene er der. Etter en laber august-måned med kun ni registreringer, er A-K maskiner oppe på totalt 23 registreringer i september. Case IH er et av få merker som fortsatt holder seg i pluss sett opp mot fjoråret. Et annet merke med grønn pil er Claas. De lysegrønne har økt markedsandelen sin med omtrent 33 prosent mot 2019. Case IHs andeler har økt enda mer. De største taperne er så Langt John Deere, Massey Ferguson og Lovol.

Powered by Labrador CMS