I dette bildet er det kun et traktormerke som gjør det bedre i juli 2021 enn i 2020, New Holland.
I dette bildet er det kun et traktormerke som gjør det bedre i juli 2021 enn i 2020, New Holland.

Historisk lite traktormarked

TRAKTORSTATISTIKKEN: Etter endt juli er ligger traktormarkedet bak kriseåret 2020.

Publisert

På denne tida i fjor visste ingen hvordan verdensbildet ville utvikle seg. Stengte traktorfabrikker, høye smittetall, svak krone. I dag har krona kommet seg igjen, fabrikkene er åpne, vaksiner settes for harde livet.

Verdensbildet virker mer sikkert, men traktormarkedet faller sett imot fjoråret. Bedre Gardsdrift har ikke registrert et lavere traktormarked for en enkelt måned enn hva som er tilfellet for juli 2021, siden den mer omfattende registreringsstatistikken kom i gang i 2006.

Svake tall

Vi har jevnt over ligget et hestehode foran fjoråret, fram til fellesferien. Julitallene viser at det lille forspranget 2021 hadde på 2020 er blitt borte. En juli-måned med 47 færre traktorer enn i fjor gjør at 2021 plutselig ligger an til å bli året med nest dårligst traktormarked. Det er kun i 1992 at det har blitt registrert færre traktorer enn i 2020. Nå skal det dog sies at det kun dreier seg om én traktor fra 2020 og til 2021, men utviklingen er negativ likeså.

Størst nedgang for Agco-brødre

De som faller mest i juli 2021 mot juli 2020, er Massey Ferguson og Valtra. Etter å ha vært den mest populære traktoren to måneder på rad, er hver tredje MF borte fra juli-statistikken sammenlignet med året før. Det samme er tilfellet hos Valtra.

Markedsleder John Deere ligger stabilt. New Holland har derimot doblet seg, men det kun fra 8 til 16 traktorer. Ellers har det vært en meget rolig sommerferie på traktorfronten.

Vi merker oss at spesialtraktorene fra Antonio Carraro har gjort det bra så langt i år, med åtte traktorer mot to i fjor. De endte til slutt fjoråret med tre traktorer.

Powered by Labrador CMS