Massey Ferguson 8S.265, kåret til Årets Traktor 2021.
Massey Ferguson 8S.265, kåret til Årets Traktor 2021.

Traktorstatistikken:
MF klatrer i labert marked

Det er fortsatt et stykke opp til hva markedet lå på før pandemi og valutakrasj.

Publisert

Vi er allerede halvveis gjennom 2021, og med skarve 46 traktorer mer enn på samme tid i fjor, kan man si at pila peker rett veg for traktormarkedet. Men den pila er ganske flat.

Så langt ligger markedet kun fire prosent over kriseåret 2020. Juni leverer faktisk dårligere i 2021 enn i 2020, og er den juni-måneden med lavest antall traktorer siden finanskrisen i 2009. Kort sagt er årets juni er den nest svakeste Bedre Gardsdrift har registrert.

Sterk måned for Massey Ferguson

Men det er noen lyspunkter. Som vi gjorde forrige måned, må vi også denne gangen trekke fram Massey Ferguson. Etter at de gikk forbi konsernkollegaene fra Valtra i mai, har de nå bare økt forspranget. MF er den mest registrerte traktoren for andre måned på rad, og tar med det innpå John Deere som fortsatt ligger noenlunde trygt på førsteplassen.

Vi merker oss også at Kubota registrerte sju traktorer i juni. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det utgjør over en tredjedelen av totalen så langt i år.

Tung traktormåned for A-K

Den det ser styggest ut for, er Case IH. De fortsetter å falle. Mer enn hver tredje Case IH er borte siden i fjor, fra 76 til 48 traktorer etter halvgått år. Også New Holland ligger bakpå sett i sammenheng med fjoråret, men de faller ikke like brått.

Prosentvis er står det enda dårligere til for Solis. Der er antall registreringer omtrent halvert. Det fjerde merket som faller en del er Claas, men de har positiv utvikling siden forrige måned.

Powered by Labrador CMS