Underhaug troll trollramme potetsetter
Trollramma med setteorganer og hyppeskjær skal være klare til 1. april 2024.

Underhaug relanserer Trollramma og potetopptaker

Underhaug har troa på både store og små bruk. Derfor relanserer de nå gamle kjenninger.

Publisert

Potetutstyret fra Nærbø har vel funnet vegen til de aller fleste norske gardsbruk siden produksjonen startet i 1950. Vi er ikke alene i verden om å ha potetutstyr fra Jæren, da eksporten var stor fram til produksjonsrettighetene ble solgt til Belgia i 2012.

Tenker eksport

For noen år tilbake kjøpte Bjørn Rygg og hans BR Industrier opp blant annet Underhaug. Han lovet å ta opp igjen produksjonen av deler til potetutstyr fra Underhaug, samt gammelt småutstyr som Trollramma og lignende redskap.

Tirsdag ble det klart at dette nå skal realiseres, lakkert i Underhaug-oransje. Nå kommer Trollramma med potetsetter-utstyr, samt belteopptakeren UM2000. Det skal produseres 25 eksemplarer av hver i løpet av 2024. Potetsetterne skal være klare til våronna. Redskapen skal naturlig nok produseres på Nærbø. 

Belteopptaker Underhaug Potet
Mange av den eldre generasjon har nok løpt mye bak en oransjelakkert belteopptaker.

- I 2025 vil antallet øke betraktelig, da vi tenker at disse produktene vil bli viktige for Underhaug sin satsning på eksport, står det i pressemeldingen som kom tirsdag.

105 000 kroner

Setteren med hyppeskjær har blitt prissatt til 43 000 kroner pluss moms. Høsteren koster 62 000 pluss moms. Underhaug begrunner prisen med lang holdbarhet.

- Konseptet fungerer så godt, at de gamle maskinene som kanskje står støvet bort på låven i dag, enkelt kan settes i stand og bli funksjonell igjen. Når noe fungerte godt for 50 år siden, kan det fungere like godt i dag, hvor økonomien i landbruket er under stort press, står det i pressemeldingen.

Radavstanden for setteren kan justeres mellom 65 og 85 centimeter og setteavstanden kan justeres trinnløst mellom 20 og 40 centimeter.

Powered by Labrador CMS