Herde Industrier ble presentert tidligere i dag.

BRI kjøper Underhaug og etablerer Herde Industrier

BRI har sikret seg Underhaug AS og samler nå Landbruk & Maskin, Reime & Co, Globus og Underhaug under et felles navn: Herde Industrier.

Publisert

Tidligere denne måneden ble det kjent at BRI flytter Globus fra Brumundal til Nærbø, og da røpet Bjørn Rygg at han hadde større planer. Den som evner å lese mellom linjene ante kanskje allerede da hvor det bar hen. Nå er altså katta ute av sekken.

Det var under det årlige budsjettmøtet til BRI konsernet tidligere i dag at nyheten om den nye storsatsingen ble sluppet. Det skjer etter at BRI og Underhaug kom til enighet helga.

– Nærbø-bedriften Underhaug AS har over 30 års erfaring med produksjon og utvikling av egne produkter til det landbruket. Kjøpet av Underhaug AS vil bli et verdifullt tilskudd i denne satsningen, heter det i pressemeldingen.

Inn- og utland

Virksomhetene samles på Nærbø, og alle merkevarer og produkter videreføres under navnet Herde Industrier. Tanken er at samlokaliseringen skal bedre produksjonen, og at et felles navn å markedsføre produktene under skal styrke posisjonen både i inn- og utland. Dermed ligger det vel i kortene at konsernsjef Bjørn Rygg retter blikket også ut over både Jærens steingarder og landets grenser.

– Dette gjør vi med stor selvtillit og uhemma framtidstro, sier Rygg.

Roy Inge Haugstad trer inn som driftsleder i Herde Industrier. Han har bakgrunn bl.a. fra Kverneland, TKS og Haaland A/S.

Samler norsk landbruksindustri

BRI har lagt grunnlaget for Herde Industrier stein for stein. I bunn hadde de Landbruk og Maskin, før de i 2017 kjøpte Globus. To år seinere sikret de seg rettighetene til å produsere TKS-produkter. Tidligere i år kjøpte de opp Reime etter at selskapet gikk konkurs, og nå har de altså også kjøpt Underhaug.

– Vi har urokkelig tro på norsk landbruk, og tror at produksjon av mindre serier og lettere redskaper blir viktigere enn noen gang i framtiden, sier Rygg.

Powered by Labrador CMS