Frits van Loon er ny produktsjef landbruk hos Svenningsens.
Frits van Loon er ny produktsjef landbruk hos Svenningsens.

Ny produktsjef hos Kubota

Frits van Loon er ansatt som produktsjef landbruk hos Svenningsens.

Publisert

Frits van Loon overtar etter Roger Lerberg, som jobbet som produktsjef på landbruk siden 2016.

– Frits er en mann med lang erfaring, og vi er godt fornøyde med å ha fått ham med på laget, sier Kjetil Nilsson, daglig leder i Svenningsens.

Han er selv relativt ny i jobben, med bare fem måneder bak seg i stillingen.

Skal støtte opp om forhandlere

Etter en turbulent tid for Svenningsens i Norge, får van Loon arbeidet med å bygge opp igjen tilliten hos landbrukskundene.

– Hva skal du gjøre for å styrke Kubota i landbrukssegmentet?

– Vi skal prøve å være en ressurs for alle forhandlerne og tilby dem de verktøyene de trenger for å selge produktet. Vi må bistå mest mulig med praktiske ting og demonstrasjoner, sier van Loon.

Blant annet skal forhandlerne på produktkurs i Danmark neste uke.

– Dessuten er det viktig at vi hører på hva markedet krever og har behov for, sier Frits.

Tror på større modeller

Kubota har i dag sitt største marked i segmentet under 100 hk, men Fritz har tro på at de også skal klare å selge flere større traktorer etter hvert.

– Jeg har tro på utviklingen fra M7. Kubota har bestemt seg for å bli store på landbruksmarkedet, så traktorer i det større segmentet vil nok få økt prioritet framover.

Nilsson skyter inn at de riktignok ikke kan si noe om framtidige modeller. Den informasjonen har de ikke ennå. Det skal likevel ikke mye fantasi til for å se at en satsing på landbruket vil medføre modeller med flere hestekrefter enn i dag. I dag har ikke Kubota noen modeller over 180 hk.

Fra Hedmark til Hellerudsletta

Van Loon ble ansatt hos Svenningsens fra mai i år. Da kom han fra stillingen som verkstedsansvarlig hos Elverum Maskin AS.

Der har han jobbet siden 2017, da han kjøpte seg inn i Elverum Maskin. Omtrent samtidig ble Elverum Maskin Kubota-forhandler nr. 20. Dermed har van Loon allerede noen års erfaring med merket før stillingen hos Svenningsens.

Før han ble deleier i Elverum Maskin, drev van Loon verksted på Rena i drøye ti år. Der hadde han en periode agenturet på traktorer fra Lindner.

Powered by Labrador CMS