Lindner kommer til Norge i 2023.
Lindner kommer til Norge i 2023.

Lindner kommer til Norge

Sivertsen AS på Ålgård skal importere og selge traktorer fra østeriske Lindner.

Publisert

Lindner er ikke vanlig navn å se på registreringsstatistikken i Norge, men merket er langt fra nytt. De har bygd traktorer siden slutten av 40-tallet i Tyrol i Østerrike. Årlig produserer de 1200-1500 traktorer.

Fra oktober i år blir Sivertsen AS norsk importør av Lindner. Tore Sivertsen forteller at den første traktoren ankommer Norge rundt 1. juni 2023. Det er da snakk om en modell som heter Lintrac 130.

– Traktoren er meget spennende, og den kan leveres med sving på bakre aksel om kunden ønsker det. Dette gir svært god svingradius og smidighet. Den har lavt tyngdepunkt og er derfor meget godt egnet i bratt alpint miljø så vei som i alle typer terreng og flater, sier Tore.

Lavt tyngdepunkt og trinnløs

Alle traktorene har en Perkins-motor på 3,6 liter og ytelsen spenner fra 75 til 136 hk. Det er mulig å velge mellom manuell transmisjon, powershift eller trinnløs transmisjon. Alle de tre transmisjonene er levert av fra ZF, mens hydraulikken kommer fra Bosch.

Traktoren kan leveres som alpe-versjon eller som vanlig landbrukstraktor. Det lave tyngdepunktet gjør den godt egna til bratte forhold.

Powered by Labrador CMS