Bilde 005
Bilde 005

Ny HCP-forhandler i Nord-Trøndelag

Trøndelag Traktor blir ny HCP-forhandler i Nord-Trøndelag etter at HCP og NT Maskin har avsluttet samarbeidet.

Publisert

Trøndelag Traktor overtar som HCP forhandler i Nord-Trøndelag 1. mars.

HCP mener at NT maskin ikke klarer å ta ut markedspotensialet i Nord Trøndelag og har derfor inngått avtale med Trøndelag Traktor, som de samarbeidet med fra 1988 til 2011.

- Nord-Trøndelag er et fantastisk marked hvor det er solgt mye Krone. Vi har tro på vekst i dette området og mener Trøndelag Traktor er en bedre partner for å nå dette målet, sier administrerende direktør i HCP, Lars Wear.

Bredt program

Trøndelag Traktor eies delvis av Lena Maskin, og vil fortsatt tilby produkter derfra. Trøndelag Traktor AS er lokalisert i Verdal og har 11 ansatte.

- For HCP var Trøndelag Traktor førstevalget spesielt på grunn av den tryggheten de gir i markedet. Det er levert mange HCP produkter i Nord-Trøndelag spesielt fra Deutz-Fahr, Zetor og Krone. Det er viktig for HCP å finne en ny forhandler som kan ivareta våre kunder på en god måte og det føler vi meget trygghet for, at Trøndelag Traktor AS kan gjøre, sier Wear.

Lena maskin inn i HCP Ringen

Lena Maskin AS blir samtidig ny leverandør til HCP Ringen SA, som består av 24 forhandlere med 28 utsalgssteder. Trøndelag Traktor AS blir også medlem i HCP ringen SA.

- Samlet sett gir disse endringer mange positive ringvirkninger både for Trøndelag Traktor AS, Lena Maskin AS, HCP Norge AS, HCP Ringen SA og alle medlemsbedrifter i HCP Ringen, sier Wear.

Har aldri tjent penger

- Det er ingen dramatikk i dette. Avtalen løp ut for halvannet år siden og ble aldri for fornyet. Vi valgte allikevel å fortsette samarbeidet med HCP fordi vi hadde tro på produktene og framtida. Men NT-maskin, som ble etablert i 2009 og overtatt av oss i 2012, har aldri tjent penger. Vi har investert om lag tre millioner kroner og har prioritert å rydde opp og sikre en lønnsom drift. Vi har nå samme egenkapital som da NT maskin ble etablert, 300 000 kroner. Vi er slik sett tilbake til start, men vi har gjort mye i mellomtida. Blant annet redusert lageret, sier medeier og daglig leder i NT maskin, Knut Helliesen.

NT Maskin ser seg om etter nye partnere etter at samarbeidet med HCP er slutt.

Uenighet om priser

Helliesen bekrefter at salget i perioder har vært dårlig, og begrunner dette med at det er viktigere å tjene penger enn å selge flest mulig traktorer. Han legger ikke skjul på at uenighet med HCP om de økonomiske betingelsene er en viktig grunn til at samarbeidet med HCP opphører.

– Vårt mål er å tjene penger, og det har vi ikke klart med HCP. Vi mener importørleddet tar seg for godt betalt. Vi har faktisk tjent mer på å selge mindre. Nå har vi snudd skuta og er klare for å starte med blanke ark og nye partnere. Vi har vært i samtaler med flere aktuelle leverandører, og flere står for tur. NT-maskin har stor tro på framtida, sier Helliesen, som ikke vil avsløre hvem de er i dialog med.

Rogaland neste?

Knut Helliesen er også daglig leder i Traktor og Landbruk, som er HCPs forhandler i Rogaland. På spørsmål om endringene i Nord-Trøndelag også får konsekvenser for Traktor og Landbruk, all den tid eierskap og ledelse er delvis den samme i de to bedriftene, svarer Lars Wear et klart nei.

Helliesen sier Traktor og Landbruk har bedre resultater enn NT-maskin, og han er derfor ikke bekymret over situasjonen i Rogaland. Men han understreker at maskinbransjen er i endring og at de som forhandler også må være forberedt på endringer.

– I tillegg til Deutz-Fahr og Krone har vi BVL fullfôrvogner i Rogaland og Trøndelag, og McHale grasutstyr i Rogaland. Nå får vi mulighet til satse mer på fullfôrvogner i Trøndelag, sier Helliesen.

Powered by Labrador CMS