Jon Kenneth Killingland i traktormodeller.no håper på økt interesse for landbruksmodeller i Norge.
Jon Kenneth Killingland i traktormodeller.no håper på økt interesse for landbruksmodeller i Norge.

Ny modellbutikk på Jæren

Jon Kenneth Killingland er en lidenskapelig samler av modeller i skala 1:32. Nå har han startet butikk med små reservedeler som spesialitet.

Publisert

Etter å ha samlet på traktormodeller siden han var var guttunge, ble Jon Kenneth Killingland fra Sandnes, for et par år siden bitt av ombyggingsbasillen. Etter hvert ble forbruket av traktorer og behovet for deler så stort, at han like godt har valgt å starte egen modellbutikk, traktormodeller.no.

Må se til utlandet

– For å bygge én spesialmodell trengs det minst to originaler. I et tilfelle måtte jeg bruke fire originale traktorer for å lage den ene spesielle, som jeg bygde på bestilling, forteller Jon Kenneth.

Tilgangen på deler er begrenset her i landet, så derfor ble det til at han kjøpte det meste av deler og komponenter fra Danmark og Nederland. 

- Det finnes flere tilbydere av landbruksmodeller, men jeg er den eneste som satser på deler for ombygging i tillegg til vanlige modeller, sier Jon Kenneth.

Vil få flere interessert i modelltraktorer

Modellmiljøet i Norge er veldig lite sammenliknet med Danmark, Nederland og Tyskland. Ved å kunne tilby ombyggingsdeler og enkeltkomponenter fra Norge, håper den ferske butikksjefen å kunne bidra til økt interesse for denne hobbyen. 

Du kan lese mer om Jon Kenneth og noen av ombyggingsprosjektene i arkivet av Bedre Gardsdrift.

Powered by Labrador CMS