Krone har forbedret ZK-serien av lessevogner.
Krone har forbedret ZK-serien av lessevogner.

Ny vri på innmateren

Flere forbedringer skal gi lessevognene i ZK-serien fra Krone bedre kutting.

Publisert

Langgras som slipper gjennom ute ved sidene av snitterotoren er et problem de fleste kjenner. Krone prøver seg nå med nye ledeplater i veggene på siden av rotoren.

Som ei saks

Disse skal lede den ytterste delen av grasstrømmen tilbake over rotoren. Deretter havner graset inn mot midten, slik at det blir kuttet en gang til.

Bredden på innmaterfingrene er også endret. Avstanden mellom kniv og finger er mindre enn før. Det vil ifølge Krone gi snitting like presist som ei saks.

Variator

ZK-serien er relativt store vogner for oss nordmenn. Drivverket er dimensjonert for traktorer opp til 400 hestekrefter. For å få best mulig kutting tilbyr Krone mulighet for å variere hastigheten på snitterotoren.

Ved kjøring med traktor under 250 hestekrefter, eller ved lite gras i strengen, kan du sette ned hastigheten på snitterotoren trinnløst. Det skal gi en bedre grasstrøm forbi knivene til enhver tid.

Systemet blir kalt PowerBelt, men det er uklart om det dreier seg om en reimvariator. Uansett skal systemet også kunne ta opp topper i momentet når du kjører inn ujevne grasmengder.

Powered by Labrador CMS