Når det støver godt, som rundt denne Claas Tucano 450, bør du holde et øye med temperaturen.
Når det støver godt, som rundt denne Claas Tucano 450, bør du holde et øye med temperaturen.

Pass tempen på treskeren

Det brummer flere treskere rundt om i landet, og for noen er det like før det braker i gang, men husk daglig ettersyn.

Publisert

Daglig ettersyn og vedlikehold er en stor del av hverdagen om du eier en skurtresker.

Instruksjonsbøkene har ofte gode beskrivelser av hva du bør sjekke hver dag, for eksempel peiling av olje. Det står oppgitt hvor smørepunktene sitter og hvor ofte du skal smøre hvert enkelt punkt. I tillegg står det hvor stramme reimene skal være og hvordan du eventuelt skal stramme de. Dette er noe av det du bør se over hver dag før oppstart.

Men når sola skinner og det er knusktørre forhold, er det også ekstra viktig å følge med på motortemperaturen.

Tørre forhold betyr støv

I instruksjonsboka på de fleste treskere står det hvor ofte du skal rengjøre kjøleribbene på radiatoren og luftfilteret. Men i noen tilfeller kan det være lurt å rengjøre dette litt oftere enn anbefalt, kanskje så mye som et par ganger daglig.

Når treskeren har gått i støvskya i noen timer, har radiatorer og luftfilter en tendens til å gro igjen. Dette gjelder både gamle og nye treskere fra ulike produsenter.

Pass på temperaturen

Hvis du ser at temperaturen er noe høyere enn normalt, kan det være et tegn på at motoren ikke har tilstrekkelig kjøling. Da kan det være lurt å stoppe for å rengjøre kjølesystemet med litt luft. Hvis ikke, kan det føre til at motoren blir overopphetet.

Powered by Labrador CMS