Produsenten anbefaler minst 250 hk foran Focus.
Produsenten anbefaler minst 250 hk foran Focus.

Smalere Strip-Till på vei

Horsch Focus blir nå tilgjengelig med tre meters arbeidsbredde.

Publisert

Såfrø- og gjødselkasse av stål og smalere arbeidsbredde er den største forskjellen mellom den nye 3 meters Focus og de eksisterende modellene i serien. Focus-maskinene har vært på markedet i en del år allerede, men det har vært etterspørsel etter en smalere og mindre effektkrevende modell.

Framme på maskina sitter Terragrip-tinder som løsner opp jorda. Tindene kan kjøres ned til 30 cm dybde, og de har mekanisk fjærutløser som løser ut ved 630 kg. Produsenten anbefaler minst 250 hk om du skal kjøre i 10 km/t eller mer med Focus 3 meter.

Gjødsel i to høyder

Beholderen til gjødsel og såfrø rommer totalt 3500 liter og har 60:40 fordeling. Focus kan også utstyres med en minitank oppå draget. Denne har et volum på 400 liter. Gjødsla kan plasseres i to forskjellige høyder. Noe av gjødsla havner i vanlig dybde og resten blir plassert dypere ned. Det kan være en fordel med tanke på rotutvikling for vekster med dyptgående røtter. Det er mulig å få maskina med en sloddeplanke bak tindene. Midt på maskina sitter det ei pakkevalse som har en diameter på 100 cm.

Elektrisk utmating

Focus har elektrisk utmating fra tank. Frøene blir så blåst bakover og inn i fordelerhodet. Fordelerhodet er det samme som på Pronto-maskinene fra Horsch. Fokus 3 meter kan bestilles med 10 eller 20 skåler. Dette gir henholdsvis 30 eller 15 cm radavstand. Også skållabbene er de samme som på Pronto. Labbetrykket her er 5-120 kg.

Powered by Labrador CMS