John Deere 5M forer kuer.
To år etter at den ble lansert i resten av verden, kommer den nye John Deere 5M til Europa og Norge.

Den nye 5M kommer nå til Norge

Den nye toppmodellen i M-serien til John Deere blir 5130M. Du kan nå få den med Powr8, som gir åtte hurtiggir.

Publisert

Vi skrev om lanseringa av denne traktoren allerede i mai 2021. 5M ble oppgradert betydelig, men av en eller annen grunn (trolig utslippskrav) ble den indisk produserte traktoren holdt vekk fra det europeiske markedet. 

Men nå er den her, og den første traktoren vil bli vist fram på Vei og Anlegg-messa senere i vår.

Flere girkasser

Nye 5M skal være enda mer allsidig og kunne by på mer av det storebrødrene i 6-seriene har. Den har tidligere kunnet blitt utstyrt med PowerReverser med to hurtiggir eller PowerQuad Plus med fire hurtiggir. Nå kan du også få den med åtte hurtiggir, kalt Powr8. 

Command 8, som fantes på John Deere 5R, utgår. Den gira helautomatisk, mens Powr8 krever litt innsats fra føreren. Det blir som en PowerQuad Plus, men med dobbelt så mange hurtiggir. 

Traktoren kan leveres med krypegir, da dette kan være en traktor som kan være aktuell iblant annet grøntproduksjon. Du skal også kunne få traktoren med knappekløtsj og brems-for-kløtsj-funksjon.

Større modell

Samtidig som den nye serien kommer til Europa, blir den også større. Tidligere var makseffekt 125 hestekrefter på toppmodellen, 5120M. Nå kommer det en ny modell, 5130M, med maksimalt 135 hestekrefter. 

Dreiemomentet skal være på 541 Nm. Motoren er på 4,5 liter og skal, ved hjelp av en funksjon kalt EcoShift, spare på drivstoffet.

Integrert autostyring

Det har også skjedd mye med hytta. Den er mer lik den som satt på 5R-serien, men i motsetning til 5R, har 5M instrumentpanelet på sin tradisjonelle plass i dashbordet. Her får du også integrert autostyring uten å trenge en terminal. 

John Deere 5M autostyring
Autostyringa har du i et lite display i dashbordet.

Drar du målebåndet fra toppen av hytta og ned i bakken, vil det stoppe på 2,65 meter. Traktoren skal veie 4,2 tonn, ha en minimum svingradius på 4,1 meter og en akselavstand på 2,35 meter.

Powered by Labrador CMS