Valtra har opparbeidet seg en solid ledelse tre måneder inn i 2022.
Valtra har opparbeidet seg en solid ledelse tre måneder inn i 2022.

Valtra holder koken

TRAKTORSTATISTIKKEN: Valtra har hatt god driv så langt i 2022 og totalmarkedet er bedre enn i fjor, i alle fall foreløpig.

Publisert

Første kvartal i 2022 er nå passert og i løpet av denne perioden er det registrert 701 traktorer. Det er 22 mer enn samme periode i fjor og en økning på 3 prosent, kanskje noe overraskende tatt dagens økonomiske usikkerhet tatt i betraktning.

Valtra har vært på toppen av registreringsstatistikken hver måned så langt i år. I løpet av de første tre månedene er det registrert 174 traktorer fra Valtra og merket ligger nå snaut 60 registreringer foran foråret.

John Deere går forbi Massey Ferguson

Så langt virker det altså greit for Valtra, men det skal sies at det er John Deere som har fleste registreringer i mars måned. Vi må tilbake til slutten av 2020 for å finne et høyere tall. Vi legger også merke til at John Deere har klatret forbi Massey Ferguson i løpet av mars.

Vi har sett bedre tall fra Massey Ferguson tidligere, men det er på ingen måte noen katastrofe. Totalt sett ligger MF åtte registreringer foran fjoråret. Fendt leverer greit i mars, men ligger litt bak sett opp mot fjoråret.

Claas går i plussida i antall registreringer i første kvartal, og de har igjen kapret femtepassen. Claas ligger dermed foran begge CNH-merkene, som har hatt en laber måned med kun fire og fem registreringer. De har dermed registrert færre traktorer i mars enn Lovol som har seks registreringer. Det betyr at New Holland nå ligger 28 registreringer etter første kvartal i fjor.

Reform inn på lista

Deutz-Fahr gjør derimot sin sin beste måned så langt i år med 11 registreringer, mens lillebror Zetor får én, den andre så langt i år. Også Kubota med ti registreringer har hatt en brukbar måned.

Blant de mindre merkene ser vi at Yto faller litt nedover på listen og ikke lenger er å finne på topp ti. Vi noterer oss også at bakketraktoren Reform har kommet inn på lista med årets første registrering.

Powered by Labrador CMS