Nye MF 8S.
Nye MF 8S.

Traktorstatistikken: Massey Ferguson tar mai

MF vinner mai-måned, men John Deere har fortsatt godt grep om markedsleder-tittelen.

Publisert

De siste årene har gått mye i Valtra for Agco-konsernet her til lands, men med snart halvkjørt 2021 er det den røde traktoren med de grå dekalene som gjør det best blant de tre Agco-merkene. Sist MF endte over Valtra på traktorstatistikken var i 2016.

Måneden vi nå har vært gjennom slår MF ikke bare sine konsernkollegaer i de finske skogene, men også John Deere-folket i Tyskland. Nesten hver tredje traktor registrert i mai, var en MF. 68 traktorer i mai gjør at de tar tilbake andreplassen fra Valtra, og samtidig henter inn litt på markedsleder John Deere. Avstanden mellom markedsleder og andreplass etter fem av tolv måneder er på 86 traktorer.

Både John Deere og MF leverer en del bedre enn fjoråret. Valtra ligger noe bakpå, men verst ser det ut til å være hos Claas, New Holland og Case IH. Norwegian Agros markedsandel har falt med 2,1 prosentpoeng så langt i år. A-K maskiner er ned 3,6 prosentpoeng fordelt på de to merkene.

Ellers ser det ut til at Deutz-Fahr holder koken igjen etter at de, oppsiktsvekkende nok, ikke registrerte en eneste traktor i mars-måned. De ligger nå noe foran fjoråret. Det er kanskje greit at de har kommet seg på bena, da Izeki ligger noe bak 2020-tallene og Zetor fortsatt har til gode å registrere en traktor i 2021.

Powered by Labrador CMS