John Deere ligger an til å bli det mest solgte merket i 2021 og Massey Ferguson har gode sjanser for å sikre seg andreplassen for første gang siden 2017.
John Deere ligger an til å bli det mest solgte merket i 2021 og Massey Ferguson har gode sjanser for å sikre seg andreplassen for første gang siden 2017.

Blir det grønn seier?

Traktorstatistikken: Det er nå en måned igjen av traktoråret 2021 og John Deere ligger nesten 80 traktorer foran nummer to. I fjor vant Valtra. Slik blir det neppe i år.

Publisert

Når vi nå har fått fatt i tallene for november gjenstår bare en måned av traktoråret 2021. De tre første merkene på lista har gode marginer seg imellom. John Deere på første plass leder med god margin og ligger godt an til å bli markedsvinneren i 2021. Det skiller også såpass mye mellom de to neste merkene på lista, Massey Ferguson og Valtra, at vi kan begynne å danne oss et bilde av hvem som får hvilke pallplasseringer. Vi kan imidlertid ikke være helt sikre på dette før året er omme.

Det er verdt å merke seg at både Massey Ferguson med 58 registreringer, Valtra med 48 og Fendt med 51 leverer en solid måned. Alle tre har flere registreringer i november enn John Deere, som med 34 registreringer har sin dårligste måned siden juli. Forresten så er november er første måned i år der Fendt har flere registreringer enn John Deere.

New Holland går litt ned sett mot forrige måned, men holder seg på sin stabile femteplass. Merket har hatt denne plasseringa i hele 2021. Claas og Case IH har vært forholdsvis jevne i år. De har byttet litt mellom å ligge på sjette og sjuendeplass i år. De siste månedene har Claas opparbeidet seg en liten margin, og ligger 11 registreringer foran Case IH på sjuendeplass. Også Deutz-Fahr med 13 registreringer har levert en bra måned. Vi må tilbake til mai for å finne et høyere tall. Vi merker oss sju registreringer på Lovol og tre på Kubota.

I november er det registrert totalt 250 traktorer. Det er en økning på 63 i forhold til samme måned i fjor.

Powered by Labrador CMS