Det har ikke blitt registrert noen Zetorer før nå i august.
Det har ikke blitt registrert noen Zetorer før nå i august.

Traktorstatistikken: Zetor er tilbake på lista

Heller ikke tallene fra august gir grunn til å juble, men vi har fått et par nye merker på lista.

Publisert

I løpet av august har det blitt registrert 199 traktorer. Sett opp mot gjennomsnittlig antall registreringer for august de siste 15 årene er det en del dårligere, men helsvart er det ikke. Det har vært lavere tall tre ganger før, og vi har fått inn noen nye merker på lista.

Det har vært stille fra Zetor så langt i år, men i løpet av august har merket fått på plass første registrering. Også Lamborghini har en registrering i august. Det er faktisk akkurat to år siden sist.

Bikker 400

John Deere har bikket 400 registreringer i løpet av august. Med 46 registreringer i foregående måned er tallet nå 419, som er 66 mer enn samme tid i fjor. Også Massey Ferguson har grunn til være fornøyd i det ellers labre markedet om dagen. De holder andreplassen og har kun to registreringer mindre enn John Deere i august. Totalt sett ligger også MF foran på antall registreringer i forhold til i fjor.

Langt bak

Verre er det med Valtra. I august i fjor hadde merket hele 81 registreringer, noe som var veldig bra. I år er tallet for august nede i 35. Som vi så på julitallene lå Valtra 37 registreringer bak fjoråret totalt sett. Når august tallene er inne ligger finnene hele 83 registreringer i minus. Fendt med 27 registreringer leverer sin beste måned siden april.

New Holland leverer heller ikke noen spesielt bra måned. De forrige par månedene har gått noe bedre. Case IH derimot, har gjort det bedre. Vi må tilbake til februar for å finne et høyere antall registreringer. Midt imellom de to CNH-brødrene, på sjetteplass, ligger Claas. August er den dårligste måneden Claas har hatt så langt i år. På åttende og niendeplass finner vi Deutz-Fahr og Lovol, som begge ligger foran på totalen sammenlignet med fjoråret, og Kubota holder fortsatt godt om tiendeplassen.

Traktoråret 2021 setter neppe noen rekord, men vi får håpe kornavlingene er bedre slik at vi får fart på statistikken igjen. God skuronn.

Powered by Labrador CMS