Melkeroboten fra GEA vil fra nå av bli håndtert fra Island.
Melkeroboten fra GEA vil fra nå av bli håndtert fra Island.

GEA får ny importør

Islandske Lifland tar over markedsføring av utstyr for fôring og melking fra Reime Landteknikk.

Publisert

iLifland er en betydelig leverandør til landbruket på Island, blant annet innenfor produksjon av kraftfor, bearbeiding av landbruksprodukter, salg og service av GEA produkter.

Begrensa marked

Island har bare rundt 500 melkebønder, og daglig leder i Lifland, Arnar Thorisson, forteller at de selger rundt 10 nye melkeroboter i året. Han ser at det er større potensiale i Norge.

- Vi har ikke lagt en eksakt plan for satsingen i Norge ennå, men jeg vil i løpet av kort tid besøke norske bønder som har GEA-utstyr i drift, forteller han.

Service må på plass

I første omgang ser han for seg å få på plass tre til fire lagersted for deler rundt om i landet. For å lykkes med et framtidig salg må servicen fungere.

Thorrisson har foreløpig ikke vært i kontakt med de ansatte i Reime Landteknikk, men de som har lyst å jobbe videre med GEA, skal få muligheten til det.

Siden nyheten er såpass fersk, er det uklart om Lifland blir å treffe på Agroteknikk. Sammen med tyskerne jobbes det med å få på plass en løsning, slik at GEA kan være representert på årets messe.

Den formelle overtakelsen skjer ifølge Thorisson ikke før ved årsskiftet.

Fortsetter i ny drakt

Reime Landteknikk har ikke tenkt å gi seg selv om de nå ikke har melkeutstyr å selge. Daglig leder Idar Nedrebø forteller at de satser for fullt på fôringsutstyr fra Skiold, gjødselutstyr og selvfølgelig innredning fra Reime.

- De siste fem årene med GEA har vært utfordrende, og i et tøft marked har vi sammen med tyskerne ikke klart å få til et stort nok salg, spesielt av melkeroboter, sier han.

På sørvestlandet vil Reime Landteknikk fortsette med service av SAC melkeutstyr som før.

Nedrebø antyder at vi kommer til å høre mer om en spennende nysatsing fra Jæren i nær framtid, men hva vil han ikke røpe mer om foreløpig.

Powered by Labrador CMS