Foto: GEA
Foto: GEA

Gjødselnytt fra GEA

Skraperobot med vanntank og teleskopisk gjødselpumpe.

Publisert

Nå kan du få skraperoboten SRone + med sprøytefunksjon. Gode hygiene i fjøset reduserer sjansen for sykdom og mastitt. Vanntanken rommer 45 liter og roboten bruker 0,8 liter vann i minuttet. Vannet fordeles i en fin tåke fra to dyser som er montert foran på roboten. Det er mulig å programmere om du vil at hele banen til roboten skal sprøytes, eller bare deler av den. Vannet løser opp rester av møkka som bidrar til et renere underlag i fjøset. Kløvhelsa blir da bedre og sjansen for at dyra sklir reduseres.

Sensorsystemet RFID-Tag sørger for at roboten finner veien tilbake til ruten, selv om den blir avledet av ei ku. Hvis roboten møter på en hindring, stopper den og går en annen retning.

Gjødselpumpe med teleskop

GEA super slider pump er ei teleskopisk gjødselpumpe. Den finnes i to versjoner, en fra 244 cm til 366 cm og en i 305 til 488 cm. Har du altså to kummer med to forskjellige dybder kan dette være interessant. Pumpa er utstyrt med Dual nozzle dysesystemet. Den nedre dysa jobber i bunnsjiktet på kummen, mens den øvre skal sørge for en jevnere fordeling av næringsstoffer. Dysene kan stenges av individuelt for å hindre gjødselgass.

Pumpa kan leveres med to kraftuttakshastigheter, 540 o/min eller 1000 o/min. Du kan også velge om du vil ha pumpa i trepunkt-, topunkt- eller i tilhengerversjon.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS