Har du pigger på traktorhjula, må du nå bytte hjul, legge om eller skru ut piggene.

Piggdekk-fristen gjelder også for traktorer

Statens Vegvesen har utsatt fristen for å ta av piggdekk til ut april måned for hele landet. Men visste du at disse fristene også gjelder for traktorer?

Publisert

Hvis du kjører med pigger i traktorhjula skal du skifte til andre hjul, legge om eller skru ut piggene innen den samme datoen som du må skifte til sommerdekk på bilen.

Samme regler for traktor som for bil

Under koronasituasjonen var fristen for å skifte dekk utsatt til 30. april, men i utgangspunktet er det kun lov å kjøre med piggede dekk i perioden mellom 1. november og første søndag etter 2. påskedag, eller fra 16. oktober og fram til 30 april i Nordland, Troms og Finnmark.

Det gjelder også for traktorer. Du kan kjøre med piggede dekk eller kjettinger på traktoren utenfor denne perioden hvis føret krever det.

Nye kjettingregler

Når det gjelder kjettinger var det tidligere et krav om å ha med tre kjettinger til enhver tid, to for drivakslingen og en til styring, innenfor den nevnte perioden. I januar i fjor ble det gjort endringer på kjetting-kravet (BG 01/2020).

Nå trenger du bare å ha med kjettinger dersom du kan risikere å møte på snø- eller isdekte veier. Vær obs på at kravet om å ha med tre kjettinger også gjelder deg som har seipede og/eller piggede dekk på traktoren.

Powered by Labrador CMS