Serigstad skal høste data fra landbruksmaskiner. Foto: Colourbox
Serigstad skal høste data fra landbruksmaskiner. Foto: Colourbox

Serigstad skal høste data fra landbruksmaskiner

Serigstad Agri har fått over en halv million kroner for å satse på datafangst fra landbruksmaskiner.

Publisert

Men nøyaktig hva de skal bruke denne dataen til vil de ennå ikke ut med.

Serigstad Agri tar sikte på å utvikle en løsning for automatisk fangst av data som ligger i maskinene. Datafangst vil kunne danne grunnlag for proaktive tjenester og økt kunnskap om driften, heter det noe ullent i pressemeldingen.

Hemmelighetsfulle

Vi tok en telefon til daglig leder i Serigstad Agri, Trond Gjermund Haugen. Vi ble ikke så veldig mye klokere.

– Det startet med at vi så hva som lå av data i våre egne maskiner. Så har vi sett litt mer på dette, analysert litt, og vi ser at det er mange muligheter her. Vi har kalt prosjektet «Fra mekanikk til tjenester», og nå skal vi teste noen hypoteser, sier Haugen.

Serigstad holder altså foreløpig kortene tett til brystet. I følge Haugen er det ikke bare for å unngå at konkurrenter snapper opp ideene. Det handler også om at de ikke vil låse seg, men ha alle muligheter åpne i denne innledende fasen.

Hvem eier dataen?

Et spørsmål som ofte dukker opp når vi snakker om datafangst, er hvem som eier dataen.

– Kanskje er spørsmålet litt feil? Jeg tenker motsatt. Hvordan kan vi gjøre dataen som finnes mer tilgjengelig? sier Haugen.

Prosjektet er et av femten innovasjonsprosjekt som får støtte gjennom Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP). Serigstad får 510 000 kroner til prosjektet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS