Danish Agro overtar Claas

Danish Agro overtar salg og distribusjon av Claas i Norge, Sverige og Danmark når avtalen med Lantmännen Maskin opphører.

Publisert

Claas går fra et skandinavisk landbrukssamvirke til et annet. Heretter vil Danish Agro sammen med sine datterselskaper bli markedsansvarlig med ansvar for service og levering av reservedeler til hele Claas-produktporteføljen i hvert av de tre landene. CLAAS vil delta i oppbyggingen og igangsettingen av importør- og forhandlerorganisasjonen sammen med Danish Agro, opplyser selskapene i en pressemelding.

Som vi skrev på gardsdrift.no nylig, har Danish Agro uttrykt ønske om å bli en betydelig aktør innen salgs av landbruksmaskiner i Skandinavia.

- Vi har ambisiøse mål i Skandinavia, og vi fortsetter med å implementere vår vekststrategi innen salg. Det er svært gledelig for meg at vi har funnet en partner i Danish Agro, som vi både kulturelt og strategisk passer godt sammen med, sier styremedlem hos Claas Jan-Hendrik Mohr som også er ansvarlig for salg og makedsføring.

Også konsernsjefen i Danish Agro-gruppen, Christian Junker, ser et stort potensial i avtalen.

- Vi er meget fornøyde med avtalen med Claas. Vi forventer at det vil skje betydelige strukturendringer innen salg av maskiner i Skandinavia. Vi er en sterk, internasjonal virksomhet innen landbrukssektoren i Skandinavia og Østersjøregionen og vi er sikre på, at vi også her kan bli en sterk maskinpartner for bøndene. Claas er et familieeiet selskap med en sterk ledelse og mange års erfaring med produksjon av kvalitetesmaskiner. Våre to virksomheter bygger på de samme verdiene og jeg er sikker på, at vi vil kunne oppnå et fruktbart og tillitsfullt samarbeid, sier Christian Junker.

Danish Agro vil sikre et omfattende salgs- og servicenettverk i Norge, Danmark og Sverige og vil benytte både eksisterende og nye forhandlere samt et erfarent salgs- og servicepersonale i prosessen.

Danish Agro-gruppen

Samvirkeforetaket Danish Agro består av 80 agroindustrielle selskaper i inn- og utland. Konsernet driver med salg av fôrblandinger, råvare- og vitaminfôrblandinger, gjødsel, plantevern, såvarer og energi samt kjøp av avlinger fra landbruket. Konsernet forhandler en rekke sterke merkevarer innen maskiner til landbruket samt driver en omfattende kjede av hobby- og fritidsforretninger. Danish Agro-konsernet har ca. 4500 ansatte og vil i 2016 oppnå en omsetning på ca. DKK 35 milliarder. Konsernet er eid av 10 500 danske bønder. 

Claas

Claas er en familievirksomhet som ble grunnlagt i 1913 og er en av verdens ledende produsenter av landbruksmaskiner. Selskapet har hovedkontor i Harsewinkel, Westfalen og er markedsleder i Europa på skurtreskere. Claas er ledende på verdensbasis innen en annen stor produktgruppe, selvkjørende finsnittere. Claas er også ledende innen landbruksteknikk med traktorer, presser og grasmaskiner. Claas-produktportefølje omfatter også det nyeste innen informasjonsteknologi til landbruket. Claas har 11 500 ansatte på verdensbasis og omsatte i regnskapsåret 2015  for 3,8 milliarder euro.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS