Steinar Kolnes, Bernt Omund Øvregård og Per Ivar Borsheim tok selv i mot snitterne på kaia i Tananger.
De siste årene har det rullet i land fem sjølgående Krone-maskiner i havna utenfor Stavanger.

To store X-er til Jæren

I dag tidlig rullet to Krone BigX 700 sjølgående finsnittere av danskebåten i Tananger utenfor Stavanger. Dermed er antallet BigX i Norge tredoblet.

Publisert

De to finsnitterne tilhører Steinar Kolnes og Jæren Graslag ved Per Ivar Borsheim og Bernt Omund Øvregård. Borsheim har fra før to av tre sjølgående Krone BigM slåmaskiner i Norge i maskinparken. Dermed har de en viss peiling på hva de går til. Snitterne, som er henholdsvis 2011- og 2012-modeller, er levert av den lokale Krone-forhandleren Traktor & Landbruk. Det er en BigX i Norge fra før, i Nord-trøndelag. Dette er en fabrikkny snitter som i sin tid ble levert av NT Maskin.

BigX 700 er utstyrt med en 16 liters V8-motor fra MAN og yter 707 hk. Transmisjonen er hydrostatisk med hydrauliske hjulmotorer og en toppfart på 40 km/h. For økt komfort både under transport og snitting, er maskinene utstyrt med fjæret bakaksel. De to dieseltankene rommer tilsammen 1290 liter, og tanken for ensileringsmiddel rommer 300 liter.

Snitterne er utstyrt med tre meter breie pick-uper, og har selvfølgelig metalldetektor for å unngå at at 800 mm breie snittetrommelen får stål i knivene. Med 40 kniver og en minste snittelengde på fem millimeter, kuttes graset 23 740 ganger per minutt. Egenvekt uten pick-up er 14,3 tonn. Med pick-up og fulle tanker passerer totalvekta 16 tonn. Snitterne er utstyrt med dekkdimensjonen 800/70 R38 foran og 710/60 R30 bak.

Powered by Labrador CMS