Roboten Thorvald og Saga Robotics er en av tre nominerte til Innovasjonsprisen.

Disse 3 er nominert til Innovasjonsprisen

Thorvald, trefiberisolasjon og et digitalselskap er alle tre nominert til landbrukets Innvoasjonspris.

Publisert

De tre firmaene som er nominert er Saga Robotics, Mimiro og Hunton Trefiber. Det melder landbruk.no Hvem av de tre som stikker av med prisen, blir kjent 15. januar under Mat og Landbruk 2019.

Digital hjelp

Teknologiselskapet Mimiro er etablert av TINE og Felleskjøpet Agri for å gi bønder verden over et digitalt verktøy for å bedre gardsdrifta.

Data fra mjølkeroboter, fôringsautomater og aktivitetsmålere for helse og fruktbarhet samt sensorer rundt i fjøs og jorder lastes inn i en skyløsning. Ved hjelp av maskinlæring skal Mimiro hjelpe bønder til å ta bedre beslutninger i den daglige driften av garden. For bonden betyr det en potensiell innsparing i form av reduserte driftskostnader på opp mot 100 000 kroner.

Thorvald skal erobre verden

Saga Robotics, som står bak den kjente landbruksroboten Thorvald, er også en av de tre nominerte. Nå skal Thorvald skal ut på det internasjonale markedet.

– Vi har som mål å etablere oss som en av de ledende leverandørene av robotløsninger til det globale landbruket, sier From.

Trerester skal varme hus

Restmaterialer fra trelastproduksjon blir til bærekraftig isolasjon i bygg og skal konkurrere mot mineralull. Det kan redusere klimautslipp og øke verdiskapingen i norsk skognæring, og derfor er Hunton Trefiber nominert til Innovasjonsprisen.

– Å ta i bruk overskuddsmateriale for å lage nye bærekraftige produkter er helt essensielt i bioøkonomien, sier fagsjef for innovasjon og forskning i Norsk Landbrukssamvirke, Åge klepp.

Landbrukets Innovasjonspris

  • Deles ut av Norsk Landbruksamvirke for femte gang
  • Prisen deles ut på Mat og Landbruk 2019 15. januar neste år
  • Tidligere vinnere har blant annet bestått av Soil Steam (2018) og Adigo (2017)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS